Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 03 Kasım 2014 - 19:53 Yorum: 0

Malatya Büyükşehir Belediyesinden muharrem iftarı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, muharrem ayı dolayısıyla iftar verdi.Bir restoranda organize edilen iftarın ardından Hacı Bektaşi Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli...

Malatya Büyükşehir Belediyesinden muharrem iftarı

MALATYA  - Malatya Büyükşehir Belediyesi, muharrem ayı dolayısıyla iftar verdi.

Bir restoranda organize edilen iftarın ardından Hacı Bektaşi Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli dua etti.

Burada konuşan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, eylibeyitin milletin gönlünde çok müstesna bir yeri ve birleştirici bir özelliği olduğunu belirterek, "Ehlibeyit, aziz milletimizin kardeşlik bağlarını perçinlemiştir. Peygamberimizin ailesine olan sevgi, bütün insanlarımızın duygu ve inançlarına tercüman olmuştur. Kerbela şehitlerinin acısı, asırlardır bu milletin yüreğini dağlamıştır. Şii, Sünni demeden bütün Müslümanlar, o aziz şehitler için gözyaşı dökmüştür" diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, insanlık tarihi boyunca muharrem ayında pek çok acı olayın yaşandığını dile getirerek, "Bugün İslam coğrafyasının dört bir tarafında Kerbela olayı kadar acı, yüreklerimizi burkan olaylar yaşanıyor. Dolayısıyla buradaki birliğin ve beraberliğin, şehrimizde yaşanan bu birliğin tüm İslam coğrafyasına da yayılması temennimizdir" ifadesini kullandı.

Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan da Malatya'nın Alevi ve Sünni ayrımı yapılmadan bir örnek teşkil ettiğini belirterek, "İnşallah diğer iller de bizi takip etmekte geri kalmazlar" dedi.

İl Müftüsü Ümit Çimen de bir daha Kerbela'lar yaşatmamasını dileyerek, "Bugün birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Bir olmaya, diri olmaya, iri olmaya gayret sarfetmemiz lazım" diye konuştu.

İftara, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Malatya Barosu Başkanı Enver Han, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Alay Kamutanı Albay Hasan Aksoy, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi, Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun ve diğer konuklar katıldı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber