Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 01 Eylül 2016 - 14:08 Yorum: 0

Malatya Büyükşehir voleybolda hedef büyüttü

Malatya Büyükşehir Belediyespor Voleybol Takımı yeni sezona iddialı girmeye hazırlanıyor.

Malatya Büyükşehir voleybolda hedef büyüttü

Malatya Büyükşehir Belediyespor Voleybol Takımı yeni sezona iddialı girmeye hazırlanıyor.

Türkiye Erkekler Voleybol 2. Ligi'nde mücadele eden turuncu yeşilliler, kadrosunu güçlendirerek, üst sıralarda yer almayı hedefliyor. İç transferde de takımın gençleri ve omurgasını oluşturan birkaç oyuncuyla yeniden anlaşacak büyükşehir, yeni sezona bomba gibi girmeyi planlıyor. Geçtiğimiz yıl ilk kez mücadele ettiği ligde düşük bütçeli mütevazi bir takımla orta sıralarda yer alan Malatya Büyükşehir Belediyespor bu sezon kadrosuna önemli takviyeler yaptı. Turuncu yeşilliler dış transferi büyük ölçüde tamamlayarak, Tokat Plevne'den orta oyuncu Bekir Sarıkaya, Kayseri Melikgazi'den orta oyuncu Yusuf Afşar, İzmir TFL'den pasör Çağatay Rıfat Kale, Fenerbahçe'den pasör çaprazı Emrecan Teke, Kayseri Melikgazi'den köşe oyuncu Mehrali Selçuk Duman'ı transfer etti. Yeni transferler ve gelecek sezon hazırlıklarıyla ilgili bilgiler veren kulüp başkanı Orhan Barman hedef büyüttüklerini ifade ederek, bu sezon tüm Malatyalıların yakında takip edeceği bir takım oluşturacaklarını söyledi. Barman, "Geçen yıl ilk sezonumuzdu, ligi gördük tanıdık. Bu yıl yine Malatya Büyükşehir Belediyespor'un bütçesini aşmayacak şekilde hareket ettik. Kadromuza 5 önemli takviye yaptık. Tabi bu transferler üst sıraları hedeflediğimiz için yapıldı. Kulübümüzün vizyonundan sapmadan sadece biraz daha iddialı bir takım kurduk. Yine Malatyalı oyuncular olacak, yine teknik heyetimiz Malatyalı olacak. Kesin olarak şampiyon olacağız demiyorum. Ama sezon başladıktan sonra gidişata bakacağız ona göre hedef belirleyeceğiz" dedi.

"Diğer kurum takımlarının da farklı branşları öne çıkarması lazım"

Barman voleybolda Malatya'nın ciddi bir potansiyeli olduğunu belirterek, "Büyükşehir Belediyesi Voleybol Takımı 2. Lig'e çıktıktan sonra bakın Malatya'da voleybol kurslarına, sporuna ilgi arttı. Bazı branşların şehirdeki diğer kulüpler tarafından taşıyıcı olunması lazım. Örneğin Yeni Malatyaspor zaten futbolla ilgili ciddi hedefler koyuyor. Voleybolda biz varız. Diğer kurum takımlarının da farklı branşları öne çıkarması lazım. Keşke bir başka kulüp Malatya'yı Basketbol'da 2. Lig'de temsil etse mesela. İsim verip polemik olsun istemiyorum ama artık spordaki kaynakları en doğru şekilde kullanmalıyız. Herkes futbola yüklenirse, diğer branşlar geri kalır. Takım sporları ve diğer bireysel sporlarla uğraşan gençlerimizi kaybetmiş oluruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber