Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
15:10 Yalova’da su sporları sezonu açıldı15:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Tüm dünya gibi bizim de sorunumuz olan enflasyonun...15:09 Bu proje ile Akyazı’nın trafik meselesi giderilecek15:08 CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği öne sürülen ’para sayma’ görüntüle...15:08 Beşiktaş’ta transfer komitesi kuruldu15:08 Camide ’siber dolandırıcılık’ uyarısı15:07 Tavlaşoğlu; Pulur Çayı dinlenme alanı olacak15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’un bir buçuk sene daha kaybetme tahammülün...15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki 5 yılda, İstanbul’daki depreme dayanıksı...15:04 Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu15:04 Komşunun köpeğini tüfekle öldürme iddiasına gözaltı15:04 Bir babanın çocuğuna yaptığı akıl almaz görüntüler15:03 Polisliği bırakıp dünya turuna çıktı, Malezya’da kaçırıldı 13 saat dehşeti...15:00 Gazete Talas yine dopdolu14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul’da 30 yıl önce başlattığımız yerel yönetim...14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depreme hazırlık için kullanılması gereken kaynakla...14:52 Tamer Karadağlı, Antalya’daki kültür merkezinin bakımsızlığından şikayet et...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’u yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı acab...14:52 Halkalı Merkez Mahallesi Dereboyu Caddesi’ndeki tekstil fabrikasında yangın...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, ’Tam ileri’ diyor, sen...
Sami Er
Ekonomi 13 Aralık 2012 - 17:17 Yorum: 0

Malatya dahil 49 ilde kaos meydana gelir

İŞ KUR tarafından, serbest muhasebeci ve mali müşavirlere yönelik, iş gücü piyasası ve istihdam teşvikleriyle ilgili güncel gelişmeler hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Malatya dahil 49 ilde kaos meydana gelir

İŞ KUR, BİLGİLENRDİRME TOPLANTISI DÜZENLEDİ
- SMMMO BAŞKANI BAHATTİN ÜLGER:
- “5084 SAYILI TEŞVİK YASASI KALKARSA İŞSİZLİK ARTAR”

MALATYA - Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) salonunda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan SMMMO Genel Sekreteri Naci Özer , istihdamın oluşmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen iş gücü piyasası ve istihdam teşvikleriyle ilgili güncel gelişmeler hakkında bilgilendirme toplantısı hakkında bilgi aktardı. Özer, “Bu toplantı bilgileri tazelemek, varsa yaşadıkları sorunları muhatapları ile değerlendirmek için düzenlendi. Müşterilerimize alternatif olarak sunacağımız istihdam teşviki önerilerimize, bu alacağımız bilgiler ışık tutacaktır” şeklinde konuştu.
SMMMO Başkanı Bahattin Ülger ise, Malatya’da yatırımların gelişmesi ve istihdam açısından teşviklerin önemini anlatıp, “31 Aralık itibariyle sona erecek olan 5084 sayılı teşvik yasası biterse iddia ediyorum, Malatya dahil 49 ilde kaos da meydana gelir. İşveren ile yatırımcılar arasında haksız rekabet ortamı doğar. Bu da, işveren ile devleti karşı karşıya getirir. İş barışının ve huzurunun bozulmasına sebep oldur. Teşvik kalkarsa işsizlik artar.
Eğer teşvik de kalkarsa, serbest muhasebeci ve mali müşavirlerimizin İŞ KUR’un imkanlarından işverenlerin yararlanmalarını sağlamalı” ifadelerini kullandı.
İŞ KUR Malatya il Müdürü Vahap Toman da, İŞ KUR’un kursları hakkında bilgi verdi. Toman "31 Aralık itibariyle sona erecek olan 5084 sayılı teşvik yasası biterse, İŞ KUR’un faaliyetleri ve teşvikleri daha da ortaya çıkacaktır ve imkanlarımızdan daha fazla yararlanılacağını ümit ediyoruz. Teşvik yasasından yararlanan esnaflarımız, İŞ KUR’un imkanlarından fazla yararlanmıyordu” diyerek, sivil toplum örgütleriyle iç içe olup, İŞ KUR’un imkanlarından daha fazla yararlanmaları için bu gibi seminerler düzenlediklerini bildirdi.
Seminerde, İŞ KUR iş ve meslek danışmanı Selma Bektaş da, İŞ KUR’un kursları hakkında bilgi vererek, faaliyetleri hakkında izahatlarda bulundu. Bektaş, serbest muhasebeci ve mali müşavirlerin sorularını da cevaplandırdı.

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber