Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 18 Aralık 2017 - 18:13 Yorum: 0

Malatya Dalbastı Kirazına Coğrafi İşaret tescili

Fırat Kalkınma Ajansı koordinasyonunda 2014 yılında coğrafi işaret korumasına alınmak üzere başvurusu yapılan ürünlerden biri olan Malatya Dalbastı...

Malatya Dalbastı Kirazına Coğrafi İşaret tescili

Fırat Kalkınma Ajansı koordinasyonunda 2014 yılında coğrafi işaret korumasına alınmak üzere başvurusu yapılan ürünlerden biri olan Malatya Dalbastı Kirazı için Coğrafi İşaret tescil süreci tamamlandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Mesut Öztop, tescil sürecinin olumlu olarak sonuçlanmasından duydukları memnuniyeti ifade ederek, "Başvuru ve değerlendirme sürecinde önümüzü açan Valimize, sürece teknik yönden katkı sunan, İnönü Üniversitesi'ne, Kayısı Araştırma İstasyon Müdürlüğü'ne, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Yeşilyurt İlçe Müdürlüklerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bu tescille kayısı ve Arapgir Köhnü Üzümü'nden sonra, aynı bültende Arapgir Belediyesi'nin başvurusunu yaptığı Arapgir Mor Reyhanı ile birlikte toplam 4 tescilin gerçekleşmiş olduğunu sözlerine ekleyen Öztop, yakın bir tarihte tören düzenlenerek Coğrafi İşaret Tescil Belgesi'nin kendilerine takdim edileceğini ifade etti.

Malatya'da aynı dönem yapılan çalışmalardan Hekimhan Cevizi ve Banazı Karası Üzümü olmak üzere 2 ürün için daha Türk Patent ve Marka kurumuna başvurduklarını ekleyen Mesut Öztop, "Bu başvurularımızın da değerlendirme süreçleri devam etmekte, inşallah kısa süre içinde bunların da olumlu değerlendirilerek tescil edileceğini umuyoruz. Ürünün ve üretildiği yörenin ülke çapında tanıtımını sağlayarak ticari değerinin arttırılmasına katkı sunan coğrafi işaret korumasının, orta ve uzun vadede ürünün ekonomik değerine ve ilimizin tanıtımına katkı sağlayacağı bekleniyor" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber