Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 21 Haziran 2017 - 13:17 Yorum: 0

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri birliği iftar ve istişare toplantısı yapıldı

Malatya Damızlık koyun keçi yetiştiricileri birliği başkanı ihsan akın Tarım Bürokratları, MATHAP üyeleri, Oda ve Birlik Başkanları, yönetim ve denetim kurulu üyeleri ve yetiştirici ve ilçe temsilcilerine Birlik binasında iftar verdi.

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri birliği iftar ve istişare toplantısı yapıldı

Birlik binasındaki İftar programına, İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Nihat Tursun, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yrd. Ahmet Turan Karaca, Tarım kredi kooperatifi Bölge Müdürü Mustafa Altunok, TKDK Müdürü Murat Tunç, Battalgazi Tarım meslek lisesi Müdürü Şükrü Doğan, Ziraat odaları il koordinasyon başkanı Yunus Kılınç, Veteriner Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Orhan Gündüz, oda, Birlik ve dernek Başkanları, il Müdür Yardımcıları, Şube müdürleri, İlçe Müdürleri, bazı kurum ve kuruluş temsilcileri, Birlik yönetim ve denetim kurulu üyeleri birlik yetiştiricileri bazı  ilçe temsilcileri ve birlik teknik çalışanları katıldı.

Birlik iftarında bir selamlama konuşması yapan, İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Nihat Tursun sözlerine şöyle başladı. Malatya Tarım ve Hayvancılık teşkilatı ve Bürokratlarını bir araya getiren birlik başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu ve benzer organizasyonların toplantıların önemli olduğunu söyleyerek teşekkür etti.    

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve Aynı zamanda Tarım ve Hayvancılık platformu Başkanı  İhsan Akın ise, konuşmasına iftar programına katılanlara teşekkür ederek başladı. Hoş geldiniz diyorum, iftarımızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. İftarlar da biliyorsunuz ramazanlar da paylaşmak çok önemlidir. Biz de kurulduğumuz günden bugüne genel anlamda ki toplantılarımız da hem paylaşmayı, hem yardımlaşmayı ve birbirimize her alanda yardımcı olma noktasında her zaman her platformda anlatıyoruz istişarenin önemine vurgu yapıyoruz.  Bizler istişare etmenin ve bire bir görüşmenin ne kadar değerli olduğu, ne kadar önemli olduğunu da, sahada ki çalışmamız da gerek yetiştiricilerimize gerekse de çiftçilerimize ziyaret ve görüşmelerimizde tarafımıza dönüşlerini birebir yaşıyoruz. Bu  anlamda da biz bütün kurum ve kuruluşlara buradan tekrar seslenmiş olalım istişare etmenin önemini ve birebir sahaya çıkmanın önemini en iyi bilenlerdeniz. Tabi burada sadece oda başkanı birlik başkanı, dernek başkanı Tarım teşkilatı değil de, ilgili yerel yöneticilerin de biz her zaman söylüyoruz. Sahaya çıkması ve o yetiştiricilerin bire bir elini sıkması, çadırını ziyaret etmesini ve misafir olmasını buradan tekrar tavsiye ediyoruz. Hayvancılığın ne kadar önemli olduğunu anlatmamıza gerek yok her yerde söylüyoruz, Gıda ve Su önemli Gıda ve Su olmadan hiçbir canlı yaşayamaz bunu kurulduğumuz günden bugüne gerek platform da , gerek birlik olarak, gerek dernek olarak bütün her anlam da her alanda anlatıyoruz ve destek bekliyoruz dedi iftara katılanlara teşekkür etti

İftar sonrası ise birlik binası toplantı salonunda ilgili kurum ve kuruluş bürokratları, STK başkanları ve yetiştiriciler. Hayvancılığın sorunları, kayısı ve Tarımın problemlerini masaya yatırdı. Tüm kurumlardan lafla değil icraat ile çözüm için destek beklediklerini belirttiler.  

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber