Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 05 Eylül 2018 - 15:03 Yorum: 0

Malatya Film Platformu’na rekor başvuru

Bu yıl 8'incisi düzenlenecek Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek Malatya Film Platformuna başvuruların rekor düzeyde olduğu...

Malatya Film Platformu’na rekor başvuru

Bu yıl 8'incisi düzenlenecek Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek Malatya Film Platformuna başvuruların rekor düzeyde olduğu ifade edildi.

Bu yıl 9-15 Kasım 2018 tarihleri arasında Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek 8. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek 2. Malatya Film Platformu'na başvurular 31 Ağustos Cuma günü sona erdi. Festival kapsamında düzenlenen ve yoğun bir ilginin gerçekleştiği Malatya Film Platformu'nun uzun ve kısa metraj destek bölümlerine toplam 188 proje başvurdu. Yeni yeteneklerin ilk film projeleriyle katıldığı başvurular arasında çok sayıda ödüllü senarist, yönetmen ve yapımcılara ait projeler de yer alıyor. Yapım öncesi projelerin destekleneceği Malatya Film Platformu'na gösterilen yoğun ilginin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Başkanı Hacı Uğur Polat, platformun festival apayrı bir değer ve heyecan kattığını söyledi. Festivallerin ulusal sinemanın gelişmesinde önemli bir rolü olduğuna dikkat Başkan Hacı Uğur Polat, amaçlarının deneyimli sinemacıları desteklemek ve yeni yetenekleri cesaretlendirmek olduğunun altını çizdi. Başkan Polat, bu yıl festival kapsamında, TRT tarafından kısa film alanında verilmeye başlanacak yeni desteklerin de ayrı bir önem taşıdığını belirterek Malatya Uluslararası Film Festivali'nin yapım destekleri noktasında iki yıl gibi kısa bir sürede öncü bir misyon üstlendiğini ifade etti.

Festival Direktörü Suat Köçer ise geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdikleri Malatya Film Platformu'nun kısa sürede sinema sektörünün ilgi odağı haline geldiğini ve bu yıl ilginin katlanarak arttığını söyledi. Platformun bir yandan yapım öncesi projeleri desteklerken diğer yandan da bu projelerin gelişmesi ve yapım sonrası süreçlerine katkı amacıyla bir dizi eğitim ve etkinlikler içerdiğini belirten Köçer, Malatya Film Platformu'na geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yurt içi ve yurt dışından çok sayıda deneyimli sinemacının katılacağını dile getirdi. Bu yılki yeniliklerle birlikte Malatya Film Platformu'nun kapsamı ve içeriğinin de büyük ölçüde zenginleştiğini kaydeden Köçer, "Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çok sayıda söyleşi, workshop, master class, toplantı, gezi ve diğer etkinliklerle platform katılımcılarını hayli yoğun bir program bekliyor olacak. Bu yıl TRT'nin 3 kısa filme sağlayacağı yeni destekler, platforma eklenen yeni bölümler ve kapsamları genişletilen atölyeler ile Malatya İnönü Üniversitesi işbirliğiyle bu yıl ilkini gerçekleştireceğimiz ve 10 farklı üniversiteden sinema-TV öğrencilerini kapsayan eğitim projesinin Malatya Film Platformu'na büyük ivme kazandıracağına inanıyoruz." diye konuştu.

Platformun henüz ikinci yılında ulusal sinemamızın desteklendiği önemli bir buluşma ortamına dönüştüğünün altını çizen Köçer, bu yıl finale kalan 20 proje arasından, jüri tarafından seçilecek ikisi uzun, üçü kısa metraj olmak üzere toplam 5 projeye destek ödülleri vereceklerini ifade etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber