Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 23 Temmuz 2016 - 10:58 Yorum: 0

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman:

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, 24 Temmuz Basın bayramını sorunları bir kenara bırakarak sorumluluklarının gereğini yapmanın sevincini...

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman:

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, 24 Temmuz Basın bayramını sorunları bir kenara bırakarak sorumluluklarının gereğini yapmanın sevincini yaşadıklarını belirterek "yerel,yaygın ve sosyal medya karanlık bir darbeyi önlemiştir" dedi.

108 Yıldır kutlanan basında sansürün kaldırılışının yıldönümü dolayısıyla açıklama yapan Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, "Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıl dönümü olarak her yıl 24 Temmuz "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak kutlanmaktadır. Osmanlı İmparatorluğu zamanında çıkan tüm gazeteler sansür memurlarının kontrol ve denetiminden geçtikten sonra yayınlanıyordu. Türk basınında sansürün ilk uygulandığı tarih ise 10 Mayıs 1876'dır. 24 Temmuz 1908 tarihinde İkinci Meşrutiyet yürürlüğe girdikten sonra bu uygulamaya son verilmesi günümüzde "sansürün kaldırılması" olarak adlandırılmaktadır. 10 Haziran 1946 yılında kurulan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, bir basın günü oluşturmak amacıyla 24 Temmuz tarihini Basın Bayramı olarak belirlemiştir" diye konuştu.

15 Temmuz Darbe teşebbüsün de yerel, yaygın ve sosyal medyanın önemli bir görev yaptığını kaydeden Karaduman "Her yıl Malatya'da da Malatya Gazeteciler Cemiyeti olarak resmi kuruluşlarımızın destekleriyle kutladığımız Basın bayramını 15 Temmuz'da yaşanan darbe teşebbüsünün ardından ilan edilen Olağanüstü Hal koşulları altında kutlamanın üzüntüsü içerisindeyiz. Bu günü Bayram olarak kutlamanın ötesinde; halka kurşun yağdırıldığı, tankların halkın üzerine sürüldüğü, Cumhurbaşkanının hedef alındığı bir darbe teşebbüsü ortamında, yaygın ve yerel medya üzerine düşen halkı bilgilendirme görevini silahların gölgesinde başarıyla gerçekleştirmesi gurur kaynağımız olmuştur. Silahların halka çevrildiği günlerde, darbeciler ile sokağa dökülen halkımızın tepkisini tüm dünyaya servis eden Malatya da; yerel de ve yaygın medya da çalışan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz. Halkın bilgilendirilmesi amacıyla yaygın ve yerel basın son dakikaya kadar yayınlarını kesmeyerek darbeye karşı olduğunu açık şekilde göstermiştir. 15 Temmuz darbe teşebbüsüne karşı Malatya basını üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmenin sevincini yaşamaktadır. Darbe teşebbüsünün yaşandığı saatlerde yerel ve yaygın medya ile sosyal medyanın ne kadar önemli olduğu, halkın doğru şekilde bilgilendirilmesinin ne denli önem taşıdığı Cumhurbaşkanımızın halkı sokağa davet etmesiyle görülmüştür" ifadelerini kullandı.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, 15 Temmuz da darbeye geçit vermeyen yerel, yaygın ve sosyal medya Türkiye'yi karanlık bir darbenin eşiğinden döndürdüğünü de belirterek "Basın kuruluşlarımız silahların gölgesinde son ana kadar yayınlarını kesmeyerek halkı bilgilendirmiştir. Yerel basınımızda üzerine düşen görevi fazlasıyla yapmıştır. Bu nedenle basın yayın kuruluşları halkımızın doğru haber alması bakımından hayati önem taşımaktadır. Yerel, yaygın medya önündeki engeller kaldırılarak basın özgürlüğü ilkeleri korunmalı, çok büyük görevler yapan sosyal ve internet medyamızın da yasal bir düzene kavuşturulması gerekmektedir. 108 yıldır kutladığımız Basında sansürün kaldırılışının yıldönümünü, sorunlarımızı bir kenara bırakarak sorumluluklarımızın gereğini yapmanın bilinciyle kutlamanın sevincini yaşıyoruz" diye tamamladı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber