Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ramazan 2015 01 Temmuz 2015 - 07:44 Yorum: 0

Malatya Girişim Grubu STK'lara iftar yemeği verdi

Malatya Girişim Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Başdemir; “ Rabbim tekrar böyle güzel bir günde bir araya gelmeyi nasip eder”

Malatya Girişim Grubu STK'lara iftar yemeği verdi

Malatya Girişim Grubu bir otelde verdiği iftar yemeğineMalatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya Girişim Grubu ortakları, Vali Yardımcıları, Malatya Merkez Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Arguvan Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, İlçe Kaymakamları, Malatya Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı Selehattin Gürkan ve bir çok sivil toplum örgütü katıldı.

İftar programından sonra konuşma yapan 

 Malatya Girişim Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Başdemir, “Allah'a hamd ediyorumki, geçen yıl bu zamanda bu rahmet mevsiminde bir araya gelmiştik.İftarımızı açmıştık, bu Ramazan ayının güzelliklerini paylaşmıştık.Bugün de Allah bunu nasib etti rabbime şükürler olsun.İnşallah bu geleneksel hale getirdiğimiz, iftar programını yine gelecek sene Ramazan ayında Allah birlikte olmayı, böyle bir araya gelmeyi, bizlere nasib eder.Rabbim müslümanlara akıl ve fikirle hareket etmeyi nasib etsin.Türkiyemiz barış ve güzellik adası olarak bu güzel mevsimi yaşıyor.Bu kardeşliğimizi ve güzelliğimizi devam ettirsin.Rabbim bizleri ateşden fitneden korusun.

Oruç, bizim inancımızda derinliği olan bir ibadettir.Kitablarda okuduğumuz gerçek oruç, birisi size kötü bir laf söylerse, ona mukabelede bulunmadan, ben oruçluyum diye biliyorsanız, işte gerçek oruç budur diyor.Bunun için oruç ve Ramazan kırkınlıklarımızın, giderilmesine, sevginin ve muhabbetin daha da güçlenmesine vesile olacak bir ibadet ve imtihan ayı olarak değerlendirmemiz gerekiyor.

Malatya Girişim Grubu hakikaten Malatya için çok önemli bir oluşumdur.Bugüne kadar Malatya'ya birşeyler yaptık ama bunlar yeterli değil.Bizim kültürümüzde iki günü eşit olan, isyandadır.Birşeyler yaptık ama bunlar aslında dünya ölçeğinde, çok büyük şeyler değil.Bizim daha büyük işler yapmamız lazım.Malatya'da daha bir çok böyle oluşumların ve birlikteliklerin olması gerekmektedir.Malatya'lı hemşerilerimizin bunları kurması gerekir.Değerli büyüğüm Mehmet Kavuk'un deyimiyle 'Bunlar bizim değil, bunlar Malatya'nın Malatya'lıların eseridir'. " diye konuştu.

İftar programının akışı, Tasavvuf Musikisi, Kur'an akabinde iftar sonrası, Malatya İl Müftümüz Ümit ÇİMEN’in yemek duası ve konuşmaların ardından iftar programı son buldu.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber