Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 10 Ekim 2020 - 19:54 Yorum: 0

Malatya İl Müftüsünün görevi nedir?

İl Müftüleri Diyanet ve Kanunlara Göre Atandığı ilde ne iş yaparlar?Malatya da Geçmişte de Haber yapmıştık ama Nasıl Olsa Müftü Doğru ! yazılanlar yalandır Ne Müftü araştırdı Ne Diyanet?

Malatya İl Müftüsünün görevi nedir?

İl Müftüleri Diyanet ve Kanunlara Göre Atandığı ilde ne iş yaparlar?
Malatya da Geçmişte de Haber yapmıştık ama Nasıl Olsa Müftü  Doğru ! yazılanlar yalandır Ne Müftü araştırdı Ne Diyanet?
Adalet Yargıda zaten Diyanet veya Adalet Bakanlığından Soruşturma gelmese de  Sorun olmuyor demek.
Malatya İl Müftüsü Atandı Atanalı Malatya da Kaç Camide Kaç Vakit Namaz Kıldı?
Devlet Erkanı veya İl Erkanın Geldiği Camiler Hariç Müftü Beye Sorduğumuz soru ?
Mesela Karagözlüler Camisi Kernekte açıldı Açılış veya Devlet Erkanı olmadığı hangi Vakit veya Cuma Namazı diyelim gelmiştir.
 Malatya da İki Diyanet Görevlisinin Görev aldığı Camiler de Özellikle de Namaz Saati Hepsi Görev yerindeler mi Bilginiz  var mı ?
Camilerde Ezan Merkezi Sistemle okunuyor Camilerin birçoğunda Namaz Saati İmam olmadığından Cemaatin içinden biri Namaz kıldırıyor Bilginiz var mı Vakit namazlarında önceden Haber vermeden Kaç Camide Namaza gittiniz
CORONA Virüsünden Dolayı Mesafeli Namaz kılınıyor Özellikle de Cuma Namazlarında İçerden çok Dışarda Cemaat oluşuyor bunu bilmemek imkansız Sayın müftüm Doğru mu?

Özellikle Bütün Camilerde Haftalardırda Kernekteki Karagözlüler Camisinde Sanki tek içerdeki Cemaatle Namaz kılınıyor gibi Hoparlörlerin sesi kısılıyor bu ilk değil Tek bu Camiye de ait olan birşey değil ama?

Son olarak Dün Karagözlüler Camisinde CUMA NAMAZI Kılan Cemaatı İçerden Ayrı Cemaat ve İmam Dışarda İse Cemaat 4 Dörde bölündü.
Kıldığımız Namazın Günahı Nabalı Bu ilin Müftüsüne olur inşAllah diyen cemaatdi.
Her ne Hikmetse Karagözlüler Camisinin Bahçesi de hep Cuma sabahı sulanıyor doğrudur Çimler sulanmalı ama illa bugün neden seçiliyor?

121150084_3511069118953697_5493312428626117817_n.jpg


Kerneğe Karagözlüler Camisi’ni yapan Hayırsever iş adamı acaba “tuvalet parasına ihtiyacı mı var”, “tuvalet neden paralı” hayırseverden bu konuyla ilgili Mahalle Muhtarına istişaresi oldu mu acaba?
Bugün Öğle Namazı Şehrin içinde bir Cami Ezan okunuyor ama Cami kapalı bu Cami bundan birkaç yıl önce Arefe Sabahı ve Sabah namazında yine kapalıydı bugünde Ezan bitti gelen birkaç Cemaat gitti İmam arabayla geldi hatta ağız münakaşası da aramızda geçti.
O İmam da diğer oradaki Din görevlisi arkadaşı açacak diye ona güvenmiş kısacası İmamla çene yorsak da  Camide yine benimle İmam öğle namazını kıldık böyle birçok Cami var Sayın Müftü
bunlardan bilginiz  var mı?
Camilerde ki Din görevlileri sadece ezan saati mi camide olması gerekiyor.  Kanunen veya Diyanetin çalışma zamanını kim belirliyor ?
 

Bak İkindi Namazı Başka bir Camiye uğradım yani çoğu zaman imamı olmayan bir Cami Namaz başladı Sünnet bitti herkes bu Caminin imamı gelse de Sünneti İmam odasından kıldığından kapıya baktılar İmam yok Cemaat içinde artık kimse de çıkmıyor Genç bir Arkadaş çıktı Namazı kıldırdı bundan bilginiz var mı?


Sahi Akşam Namazı okunuyor Sayın Müftü Bey İslamın Uygulandığı yıllarda Osmanlıda İmam demek?
İmamlar, kadıların yerine getirmesi gereken birçok işte onların tabii yardımcısıydı doğru mu ?
Sayın Malatya müftüsü biliyordur Osmanlıda Müftülük Padişahlıktan sonra zamanındaki kanunnâmeye göre şeyhülislâm diye isim verilen müftü ulemânın reisi yani müderrislerin arasında en yüksek derecede idi;
Hattâ müftü ile pâdişâh hocasının, vezirlerin de üstünde olmasından dolayı vezir-i âzamın onlara riayeten üst tarafına oturtması kanundu.

Sayın Müftü Bey Allah için Devletten MAAŞ da alıyorsun Göreviniz Sadece Masa da Yani Makamda oturmak mı?

Geçmişimizde Müftüler, bulundukları mıntıkada dinî meseleler hakkında fetva vererek halkın sorularını cevaplandırırlardı.

Şimdi bu olanlar Şimdi olmadı bir hafa bir aylık durumda değil Bu konuların Çözümü için Kim Sorumlu Kanunlar Çerçevesinde Eğer Kim Sorumlu ise Allah Katında aldığı MAAŞ Helal mi bu konudaki Fetva veya görüşünüz nedir Sayın Müftü Efendi?
MALATYA İL MÜFTÜSÜNÜN GÖREVİ NEDİR ?
MALATYALI HAKKI ŞENYİĞİT
VESSELAM

 

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber