Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
İhale 24 Şubat 2014 - 07:52 Yorum: 0

Malatya İl Özel İdaresinden taşınmaz mal satısı

Malatya İl Özel İdaresi, Yeşilyurt Ziraat Odası ve Yeşilyurt Belediyesinin İtfaiye garajı olarak kullandığı taşınmazı satışa çıkarttı.

Malatya İl Özel İdaresinden taşınmaz mal satısı

MALATYA GÜNCEL - Malatya il zel İdaresi, Yeşilyurt Ziraat Odası ve Yeşilyurt Belediyesinin İtfaiye garajı olarak kullandığı taşınmazı satışa çıkarttı.

İşte, Malatya İl Özel İdaresi tarafından satışa çıkartılan taşınmazın "Satış İlan" duyurusu;

İl Encümeni, Genel Sekreter İrfan KAYA’nın Başkanlığında, Cafer KUŞDOĞAN, Veysel YAŞAR, H.Hüseyin ŞAHİN, Yusuf BAYRAK, Mehmet İNCİ ile Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet İŞİDOĞRU, Mali Hizmetler Müdürü M. Şirin ASLAN, Yazı İşleri Müdürü Bülent COŞKUN, Yatırım ve İnşaat Müdürü Garip CERRAH ve Yol ve Ulaşım Müdürü M.Hakan DEMİR’in iştiraki ile 18.02.2014 Salı günü saat 10.30 da toplandı.
İlimiz İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü’nün 14.02.2014 tarih ve 1551 sayılı ve Makamdan Encümenimize 14.02.2014 tarih havaleli yazısının okunup incelenmesi neticesinde;
İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunun vermiş olduğu önerge sonucu, İlimiz Yeşilyurt İlçesi Mollakasım Mahallesi Şehir mevkiinde bulunan, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, tapunun 54 ada, 21 nolu parselde kayıtlı 175,87 m2 yüzölçümlü taşınmazın üzerinde yapılı binanın satılarak yatırıma dönüştürülmesine karar verilmiş, İl Genel Meclisinin ilgi sayılı kararında, söz konusu taşınmazın satılmasına karar verilmiş, 6360 sayılı On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair kanunun Geçici Birinci Maddesinin 4. Fıkrasıyla, Tüzel Kişilikleri Sona Erecek İl Özel İdarelerinin taşınmazlarının satışı, tahsisi ve kiralanması İçişleri Bakanlğının onayına bağlanması nedeniyle iki katlı, üst katta Ziraat Odası ve zemin katta Yeşilyurt Belediyesinin İtfaiye garajı olarak kullandığı taşınmazın satış izninin alınması için İçişlei Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne yazılmış, alınan 06.11.2013 tarih ve 29379 sayılı cevabi yazıda, adı geçen taşınmazın satılmasına izin verilmiştir.
İlimiz Yeşilyurt İlçesi Mollakasım Mahallesi Şehir mevkiinde bulunan, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, tapunun 54 ada, 21 nolu parselde kayıtlı 175,87 m2 yüzölçümlü taşınmazın fiyatının belirlenmesi için Yeşilyurt Kaymakamlığına yazılmış, alınan 30.01.2014 tarih ve 240 sayılı cevabi yazı ve ekindeki kıymet takdir komisyonun raporunda, söz konusu arsa ve üzerindeki binanın (iki katlı bina) satış bedelinin 300.000,00.- (Üçyüzbinlira) TL. olabileceği bildirilmiş olup, kıymet takdir komisyonun raporu ilişikte gönderilmiştir.
Bu itibarla, İlimiz Yeşilyurt İlçesi Mollakasım Mahallesi Şehir mevkiinde bulunan, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, tapunun 54 ada, 21 nolu parselde kayıtlı 175,87 m2 yüzölçümlü taşınmazın satış ihalesinin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45.maddesi gereğince Açık Teklif Usulü Artırma Suretiyle 11.03.2014 Salı günü saat 11.00 de İl Encümeni tarafından İl Encümeni salonunda yapılmasına,
Keyfiyetin mahalli gazetede iki defa ilan edilmesine, bu yolda gereği yapılmak üzere evrakın İl Özel İdaresine tevdiine katılanların oybirliği ile karar verildi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber