Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 28 Ekim 2016 - 16:48 Yorum: 0

Malatya İli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu,

Malatya İli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, birlik çalışmalarının çeşitli çevrelerce engellendiğini belirterek bugüne kadar açılan...

Malatya İli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu,

Malatya İli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, birlik çalışmalarının çeşitli çevrelerce engellendiğini belirterek bugüne kadar açılan davalardan da beraat ettiklerini söyledi.

Kurtoğlu, Malatya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir, Malatya İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Mehmet Taneli ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Malatya'nın tarım, hayvancılık ve süt projelerine dönük çalışmaları değerlendirdi.

Birlik çalışmalarının çeşitli çevrelerce engellendiğini açılan davalardan da berat ettiklerini belirten Kurtoğlu, "Kurulduğumuz günden bugüne kadar Malatya ili Süt Üreticileri Birliğini kurumsal bir kimliğe bürümek, şeffaf ve adil bir kurum haline getirmek, yönetim kurulumuzun ana hedefi olmuştur. Yapılan onca iftira, şikayet ve karalamalara rağmen yönetim kurulumuz her türlü şikayetten yüzünün akıyla çıkmış, hesap veremediğimiz bir işimiz olmamıştır. Birliğimizin ana hedefi üreticilerimizin gelir seviyelerini arttırarak hayvancılığın gelişmesine katkı sunmaktır. İlimiz hayvancılığının gelişmesi için birlik olarak ne gerekiyor ise yapmaya hazır bir yönetim kurulumuz mevcuttur" dedi.

Kurtoğlu, "Birliğimizin 2010 ve 2011 yıllarında serbest veteriner hekimler ile yapmış olduğu aile veteriner hekimliği sözleşmesi ana şikayet konusu olmuş, fakat yapılan bu sözleşmenin mahiyeti bazı kişi yada kurumlarca anlaşılamamıştır" diye konuştu.

Malatya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın ise, "Havza Bazlı Üretime dayalı Destekleme Modeli" ve "Hayvancılıkta Yerli Üretimi Destekleme Modeli" başta olmak üzere bu ana temeller üzerine inşa edilen "Milli Tarım Projesi" ile ilgili istişarelerde bulunmak için bir araya geldiklerini söyledi. Akın, projeden Malatya'nın en fazla yararlanmasını arzu ettiğini belirterek, "Asıl amacımız Malatya'daki tarım ve hayvancılığın en iyi noktalara taşınması ve ilimizin daha fazla destek alabilmesidir. Bunun çabası içerisindeyiz" diye konuştu.

Malatya İli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu,

Malatya İli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu,

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber