Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 22 Ekim 2014 - 14:38 Yorum: 0

Malatya Kent İçi Demiryolu Hattı Revize Projesi

Yeşilyurt Belediyesi hem yaptıklarını hem de yapacakları ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Malatya Kent İçi Demiryolu Hattı Revize Projesi

MALATYA - Yeşilyurt Belediyesi hem yaptıklarını hem de yapacakları ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıya çok sayıda basın mensupları katıldı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın konuşmalarından sonra toplantı basın mensuplarının sorularıyla devam etti.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat Yaptığı basın toplantısı ile faaliyetlerini anlattı. Başkan Polat; “Yeşilyurt Belediyesi yedi tane belediyenin ve İl Özel İdaresinin katılımıyla oluşan bir yapıdır. Yeşilyurt Belediyesi’nin ana yapısını çok kısa bir sürede kurduk, alanında uzman bir takım oluşturduk. Var olan sistem içerisinde tecrübeli arkadaşlarımızı yeni dönemde Yeşilyurt Belediyesi’ne ayak uyduracak ve bu takımla çalışabilecek mesai mefhumu tanımayan, hem emin, hem de ehil insanları seçmeye gayret göstererek, takımımızı kurduk. Bu takımımızın sahada çalışmalarını en güzel şekilde göreceksiniz” dedi.

Başkan Polat’ın yaptığı basın toplantısına Başkan Yardımcıları Mehmet Güner, Mehmet Çınar, Meltem Kavuk, Muammer Zafer, Haydar Şahin ve İŞGEM Müdürü Mehmet Karaman katıldı. Basın toplantısında gündeme gelen proje ve çalışmalar şu şekilde oluştu.

Vagon Onarım Fabrika Alanı

Vagon Onarım Fabrika alanı İŞGEM aracılığıyla küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik çalışmalar için projelendirildi. (40 bin m2 kapalı alana sahip)

Cuma Camii Projesi

Beydağı Devlet Hastanesi yerine 10 dönüm alan Yeşilyurt Belediyesine tahsisi için gerekli girişimler başlatıldı. Bu alana büyük bir “Cuma Camisi” projesi hazırlanıyor.

Tren Garı Taşıma Projesi

Malatya Kent İçi Demiryolu Hattı Revize Projesi

Kent içindeki demir yolu ağının sirkülasyonunu azaltıp kent çeperine alıp bu bölgelerin gelişmesini sağlamaktır. Tavşantepe Bölgesinde başlamak üzere Organize Sanayi bölgesinin yanından geçip Kuzey Çevre yolu istikametinde Dilek ve Battalgazi Bölgelerini kapsamaktadır.

Seyir Kulesi, Müze ve Kent Park

Yeşilyurt cezaevi yeri Adalet Bakanlığından devri noktasında bir sakınca olmadığına dair görüş belirtilmiştir. Seyir kulesi, müze ve kent park olmak üzere yaklaşık 50 dönüm alanda resmi yazışma ve süreç ile ilgi çalışmalar devam ediyor.

Bostanbaşı Kanal Projesi

DSİ ve Büyükşehirden alanın devri noktasında çalışmalar başlatıldı. Makro Marketin karşısındaki kanalda başlayacak proje 4.3 km uzunluğunda olacaktır

Beylerderesi Kanal veya Gölet Projesi

Yeşilyurt Belediyesi olarak, Beylerderesi eski karayolu ile viyadük arası alanı kapsayan “kanal projemizi” hazırladık. Uygulanabilirliği ile ilgili fizibilite çalışmaları devam ediyor. Dsi farklı bir proje olarak “gölet projesi” önerisi oldu. Görüşmelerimiz devam ediyor.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber