Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 25 Şubat 2016 - 13:19 Yorum: 0

Malatya Kent Konseyi'nden Kimsesizlerin Kimsesi projesi

Malatya’da Kimsesizlerin Kimsesi Olan Bir Kadın Meclisi Var

Malatya Kent Konseyi'nden Kimsesizlerin Kimsesi projesi

Malatya’da Kimsesizlerin Kimsesi Olan Bir Kadın Meclisi Var

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi yapmış olduğu bilinçlendirme çalışmalarının yanı sıra, toplum içinde birlik, beraberlik ve paylaşmanın önemini ortaya çıkarmak ve bu konuda kamuoyunda bir farkındalık uyandırmak amacıyla başlattığı  “ Kimseli Kimsesizler” projesi ile örnek bir çalışmaya daha imza attı.

Kadın Meclisi üyeleri, Malatya’da yaşayan ihtiyaç sahibi ve kimsesiz olan yaşlıları ziyaret ederek,  onlara yalnız olmadıklarını göstermek ve bu kişilerle manevi bir bağ oluşturmak, onların hayatlarını dinleyip ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında yardımcı olmak amacıyla ailelere çeşitli ziyaretler gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut ve Kadın Meclisi üyeleri yalnız yaşayan Miyase Hanım’ı ziyaret ettiler.

Bulut, Kadın Meclisi olarak sosyal ve toplumsal konularda farkındalık uyandırmak, yaşlı ve kimsesiz insanların aile sıcaklığını, evlat / torun hasretlerini bir nebze gidermek adına bu çalışmayı başlattıklarını söyledi. 

Toplum içinde birlik ve bütünlüğün sağlanması adına yapılan çalışmanın önemine vurgu yapan Bulut, “Amacımız onlara yalnız olmadıklarını göstermek. Bu kapsamda belirli periyotlar da Kadın Meclisi Üyelerimiz bu aileleri ziyaret ederek onlarla sohbet etme, imkânlar ölçüsünde ihtiyaçlarını giderme noktasında yardımcı olacaklar. Yani kadınlarımız kimsesizlerin kimsesi olmak için bu çalışmanın içinde yer almakta. Bizler yaşlı ve kimsesiz insanlardan hayat adına öğreneceğimiz çok şeyin olduğuna inanıyor ve onları yalnızlığa bırakmamanın vefasızlık olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Kadın Meclisinin yapmış olduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Miyase Hanım, çocuklarının il dışında olduğunu, hastalığı sebebiyle eve mahkûm olduğunu, ihtiyaçlarını giderme noktasında sıkıntılar yaşadığını söyleyerek, kadın meclisinin başlattığı bu örnek çalışmaya herkesin destek olması gerektiğini ifade etti.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber