Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mayıs 2016 - 15:43 Yorum: 0

Malatya Pazarcılar Odası Başkanı Ümit Emre:

Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu üyesi ve Malatya Pazarcılar Odası Başkanı Ümit Emre, bu yıl Malatya'ya çok kaliteli meyve...

Malatya Pazarcılar Odası Başkanı Ümit Emre:

Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu üyesi ve Malatya Pazarcılar Odası Başkanı Ümit Emre, bu yıl Malatya'ya çok kaliteli meyve ve sebze girdiğini söyleyerek, "Bu da tüketicimizin lehine olan bir durumdur. Tüketicilerimizin bunu fırsata çevirip sebze ve meyveyi bol bol tüketmesini istiyoruz" dedi.

Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu üyesi ve Malatya Pazarcılar Odası Başkanı Ümit Emre, oda binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Malatya'da kaliteli meyve ve sebze bulunduğunu ifade eden Emre, vatandaşların bu durumu fırsata çevirmeleri gerektiğini belirtti. Emre, "Vatandaşlarımızın bol bol sebze ve meyve tüketmeleri hem kendi sağlıkları için önemli hem de esnafımızın kalkınması için önemli. Malatya esnafı, tezgahına sebze ve meyve alırken bir tüketici mantığıyla hareket ediyor. Esnafımız sabah saat 04.00'te sebze ve meyve haline giderek, tek tek en kaliteli meyve ve sebzeyi seçiyor. Bu yüzden vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla sebze ve meyve tüketebilirler" şeklinde konuştu.

Özellikle annelerin çocukların beslenmesine önem vermelerini isteyen Emre, bu noktada çocukların meyve suyu yerine gerçek meyvelerle beslemeleri gerektiğini aktardı. Emre, "Bu şekilde beslenmeleri çocukların fiziki ve bedensel gelişmelerine daha çok katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin sebze ve meyve cenneti olduğunu kaydeden Emre, "Bugün, Rusya dünyanın en büyük ikinci ülkesi olmasına rağmen bir limon dahi üretecek güce sahip değil. Japonya teknoloji devi olmasına rağmen bir karpuzu 400-500 dolara almak durumunda kalıyor. Arap ülkelerinde de bol bol doğalgaz ve petrol var ancak bir domates, bir biber üretemiyorlar. Ülkemizde her çeşit meyve ve sebze çok rahatlıkla yetişebiliyor. Bu ürünler tüketicimizin önüne günlük olarak taze bir şekilde geliyor. Bunların kıymetini bilmemiz lazım" sözlerini kaydetti.

Emre, konuşmasında üreticilerin sorunlarına da dikkat çekerek, fiyat istikrarının sağlanması için üretici ile tüketiciler arasındaki aracıların kalkması gerektiğini vurguladı. Emre, "Üretici ile tüketici arasındaki mesafe kısaltılmalıdır. Üretici tarlada ürettiği ürünü ve verdiği emeğin tam karşılığını alamıyor. Üretilen malın tüketiciye ulaşması çok masraflı olduğu için tüketiciler ürünü daha pahalıya alıyor. Bunun önlenmesi için de aracıların ve stokçuların önüne bir engel konulması gerekiyor. Tüketicinin doğrudan ve aracısız bir şekilde tarım arazilerine veya tarım üreticilerine ulaşılması sağlanırsa fiyat istikrarı sağlanır. Bu da hem tüketiciye hem de üreticiye yarar" diye konuştu.

Malatya Pazarcılar Odası Başkanı Ümit Emre:

Malatya Pazarcılar Odası Başkanı Ümit Emre:

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber