Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 06 Mayıs 2015 - 15:49 Yorum: 0

Malatya seçim atmosferine giremedi!

7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak genel seçim öncesi Malatya henüz seçim atmosferine giremedi.

Malatya seçim atmosferine giremedi!

MALATYA GÜNCEL/Murat Çelik - 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak genel seçim öncesi Malatya henüz seçim atmosferine giremedi.

AK PARTİ’DE DÜŞÜŞÜN NEDENİ ADAY SIRALAMASI MI?

Malatya Güncel’de yapmış olduğumuz ankette, Ak Parti ciddi oranda düşüşte, düşüşün nedeni aday sıralaması mı?, aday  belirlemek için yapılan temayülde delegelerin ve ardından Malatya’da ki sivil toplum kuruluşlarının belirlediği adayların yer almaması mı? 13 yıllık tek başına iktidar geçmişine sahip AK Parti’ye Malatya’nın verdiği desteğin karşılığını tam anlamı ile alamaması mı? Bilmiyorum fakat AK Parti yöneticilerinin önümüzde ki süreci çok iyi değerlendirip, çözüm bulması gerekir diye düşünüyorum.

CHP, ÖN SEÇİMLE PRİM YAPTI

CHP, aday belirlemede ön seçim yaparak tabanın sesine kulak verdi. Aday belirleme görevini parti şeflerine bıraktığı yıllar boyunca CHP en kötü seçim sonuçlar aldı. Ön seçim parti içerisinde olduğu kadar seçmenler arasında da prim yapmasını sağladı diyebilirim. Belirli çevrelerce “CHP alevi partisi söylemlerini Malatya’da boşa çıkarttı, delegeler. Sünni adayı Hulisi Porgalı’yı 2. Sırada aday seçmekle. Yerel seçimde Yeşilyurt Belediye Başkan adayı olan Porgalı’nın adaylığı ile AK Parti ve HDP’nin oylarına talip olan CHP oylarını artıracağı bekleniyor.

MHP, ARİF YILDIZ KOZUNU OYNUYOR

AK Parti öncesi Malatya’dan 2 Milletvekili çıkartan MHP 2015 seçimlerinde uzun yıllar MHP İl Başkanlığı yapmış olan Akçadağlı Avukat Arif Yıldız’la, bir milletvekili çıkartabilecek oy potansiyeline sahip Akçadağlıların oylarına talip. 13 Yıllık Ak Parti iktidarın hiç hizmet alamadığını her fırsatta dile getiren Akçadağlıların bu seçimde MHP’den yana oy kullanacakları, MHP tabanında ve tavanında sevilen kişilik Yıldız’ın Malatya’da MHP oylarını artıracağı bekleniyor.

ÖLMEZTOPRAK, SIÇRAMA YAPABİLECEĞE BENZİYOR

2 Dönem Anavatan Partisi Malatya Milletvekilliği yapan ve 2015 Genel seçimlerine Malatya’dan Bağımsız aday olarak siyasi arenaya inen, Münir Ölmeztoprak’ın bu seçimde isminden bahsettireceği bekleniyor.

RIŞVANLILAR SEÇİMİN KADERİNİ BELİRLEYECEK GİBİ

Malatya’da geniş bir nüfusa sahip Rışvanlıların, bağımsız aday Dr. Ali Yalçın’ı yalnız bırakmayarak tam destek olacakları varsayımını göz önüne alacak olursak, seçim sonucunda sürprizler olabilir.

MALATYA SEÇİM ATMOSFERİNE GİREMEDİ

Son 2 yılda bir referandum, bir yerel seçim geçiren vatandaşlar, Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerine pek sıcak bakmıyor. Şehir merkezinde ana arterlerde ve seçim büroları önünde parti bayrakları, kulakları tırmalayıcı ses düzeni ile anons araçlarının çığırtkanlığı ve muhtelif reklam alanlarında afişler haricinde herhangi bir heyecan yaşanmıyor.

Partilerin mahalle temsilcilerinin organize ettiği mini meydan toplantılarında katılımcıların konuşmacılara umut dolu bakışı görülmezken, zoraki bir nedenden dolayı katıldıkları gözlemleniyor.

Adaylar parti liderlerinin birgün önce yaptığı konuşmaları yerelde seslendirmeleri, hiçbir parti adayının Malatya’ya yönelik programının olmayışı seçimin renklenmesini engelliyor. Tüm bu nedenlerden dolayı, 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak genel seçim öncesi Malatya henüz seçim atmosferine giremedi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber