Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 13 Eylül 2015 - 16:06 Yorum: 0

Malatya Şehidini Uğurladı!

Şırnak'ta PKK'lılar polis kontrol noktasın bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan 2 Polis memurundan biri Malatyalı Şahin Altmış'ın cenazesi Malatya'ya getirildi.

Malatya Şehidini Uğurladı!

MALATYA - Şırnak'ta PKK'lılar polis kontrol noktasın bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan 2 Polis memurundan biri Malatyalı Şahin Altmış'ın cenazesi Malatya'ya getirildi.

Şırnak'ta uygulama yapan polis ekibine teröristlerce bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda şehit düşen, polis memuru Şahin Altmış'ın (45) memleketi Malatya'daki ağabeyinin evinde acı hakim.

Şahin Altmış'ın Yeşilyurt ilçesi Koyunoğlu Mahallesi Hacıevliya Sokak'taki bir apartmanda oturan ağabeyi Nurettin Altmış ve babası Mustafa Altmış'a acı haber  verildi.

Ambulansın hazır bekletildiği sokakta belediye ekipleri tarafından taziye çadırı kurulması için çalışma yapılıyor.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı ve İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal da şehidin ağabeyinin evine gelerek taziyelerini bildirdi.

Şehit polis memuru Şahin Altmış’ın cenazesinin ikindi namazı sonrası Şehir Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

İKİNDİ VAKTİ ŞEHİTİN NAAŞI MALATYA!YA GETİRİLDİ

Şırnak’taki resmi cenaze töreninin ardından şehit polis Şahin Altmış'ın naaşı havayoluyla Malatya Erhaç Havalanı’na getirildi. Daha sonra şehidin cenazesi helallik alınması amacıyla Koyunoğlu Mahallesi’ndeki baba ocağına son kez götürüldü. Helallik alınmasının ardından şehit için Şehir Mezarlığı’nda cenaze namazı kılındı. Törene Malatya Valisi Süleyman Kamçı, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile çok sayıda askeri ve polis erkan, daire müdürleri ve binlerce vatandaş katıldı. 

ŞEHİT BABAYA SON BAKIŞ

Şehidin küçük oğlu Enes, babasının cenaze namazında en önde yer aldı. Babasının tabutuna bakarak hüzünlü gözlerle namazı kılan Enes’in gözyaşları namaza katılan herkesi ağlattı. 

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu polis mangası tarafından musalla taşına getirildiği sırada çocukları tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Bu sırada şehit polisin küçük oğlu Enes de babasının tabutuna sarılarak ağladı. Küçük çocuğu teselli eden Vali Kamçı da gözyaşlarına hakim olamadı.

Müftünün dua etmesinin ardından kılınan cenaze namazı sonrası şehidin eşi Özlem, kızı Zeynep ile oğulları Furkan ve Enes babalarının tabutlarına son kez sarıldılar. Şehidin naaşı, daha sonra ‘şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları ile Malatya Şehir Mezarlığı’ndaki şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi. Polis mangasının saygı atışından sonra Vali Kamçı, şehidin tabutuna sarılı Türk bayrağını şehit ailesine verdi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber