Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 11 Nisan 2016 - 17:04 Yorum: 0

Malatya Tarım Fuarı 10. kez kapılarını açıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafında her yıl organize edilen Tarım Fuarı bu yılda 14-17 Nisan 2016 tarihleri arasında kapılarını açıyor.

Malatya Tarım Fuarı 10. kez kapılarını açıyor

Toplantıya; Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabrı Akın, BİK Şube Müdürü Nihat Abacı ile Gazeteciler Cemiyetleri ve basın mensupları katıldı.

Orduzu Pınarbaşı Mişmiş Park Fuar alanında açılacak olan 10.Anadolu Tarım Fuarı, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük fuarlarından biri konumunda. Tarım ve teknolojinin buluşacağı Anadolu Tarım Fuarı öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve yetkililer fuar ile ilgili bilgiler verdiler.

Toplantıda konuşan Başkan Ahmet Çakır, Malatya’nın çok önemli fuarlara imza attığını belirterek, “Malatya’nın ekonomik büyümesini sağlamak ve aynı zamanda soysal ve kültürel anlamda daha canlı hale gelmesi için bu yıl 11 fuar düzenleyeceğiz” diye konuştu. Çakır, bu yıl Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. organizesi ile Tarım Fuarı, kitap fuarı, engelsiz yaşam fuarı, çocuk ve bilim şenliği, el emeği fuarı, Aspuzu Ramazan Geceleri ve dini yayınlar fuarı, yapı fuarı, kayısı festivali, Otoshow fuarı, İstihdam Fuarı ile Sağlık Fuarı’nın Malatya ve bölge halkı ile buluşacağını belirti. Bu yıl yine İstanbul yada Ankara’da Malatya Tanıtım günleri adı altında bir etkinliğe de imza atacaklarını ifade eden Çakır, düzenleyecekleri fuarlara uluslararası düzeyde katılımın sağlanması adına çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bu yılki 10.Tarım Fuarı’nın 9 bin metrekare kapalı 6 bin metrekare açık olmak üzere toplam 15 bin metrekare alanda ziyaretçilerini ağırlayacağını belirten Çakır, 150’ye yakın firmanın fuara katılacağını ifade etti.

Bölge illerinden de Üniversiteler, Tarım İl Müdürlükleri ve ziraat Odalarının da fuara katılacaklarını kaydeden Çakır, “Amacımız sadece Malatya’da bir fuar açmak değil, bölgeye hitap eden uluslar arası bir fuarı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. Malatya’nın bir tarım şehri olduğuna dikkat çeken Çakır, kentteki üreticilerin daha verimli ürün elde edebilmesi adına teknoloji ve yeniliklerle buluşması adına fuarın önemli bir organizasyon olduğunu dile getirdi. Başkan Çakır, fuarları belediyenin yanı sıra kentteki sivil toplum kuruluşları ve kurumlar ile ortaklaşa yapmayı hedeflediklerini belirterek “Malatya olarak ortak bir başarı sağlamak hedefindeyiz” diye konuştu. Çakır ayrıca Fuarın açılışının Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi tarafından gerçekleştirileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından basın mensuplarından gelen soruları Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından cevaplandırıldı.

10. Tarım Fuarı Fuar süresince (14-17 Nisan 2016) Tarihleri arasında Kültür A.Ş tarafında çeşitli etkinlikler, ikram ve en güzel kuzu ve en güzel buzağı yarışmaları organize edilecek.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber