Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 30 Ağustos 2016 - 15:03 Yorum: 0

Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformundan Rektör Kızılay’a ziyaret

Tarım ve Hayvancılık Platformu (MATHAP) üyeleri İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.

Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformundan Rektör Kızılay’a ziyaret

Tarım ve Hayvancılık Platformu (MATHAP) üyeleri İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Rektör Kızılay, "Tarım ve hayvancılığı işbirliği ile geliştireceğiz" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, üniversitenin 41 yıllık birikiminin ileriki dönemde de eğitimde, sanatta, sporda ve sağlıkta daha da ileriye götürüleceğini belirtti.

İnönü Üniversitesi'nin şehirle bütünleşerek başta sanayi, tarım ve hayvancılık olmak üzere sivil toplum kuruluşlarıyla da güçlü bir diyalog içerisinde olacaklarını ifade eden Kızılay, "Daha önce eksik olan diyalogu bu dönemde geliştireceğiz. Üniversitemizin insan kaynağını bilgi birikimini şehrimizin bütün kurumlarıyla güçlü bir şekilde birleştireceğiz" diye konuştu.

İnönü Üniversitesi bünyesinde Ziraat ve Su Ürünleri Fakültesinin bulunduğunu anımsatan Rektör Kızılay, "Meslek Yüksek Okullarımızda sizlerle alakalı alanlar ve bölümlerimiz mevcut. Bütün bu bölümlerde güçlü bir iş birliği ile birlikte çalışma yapacağız. Bu fakültelerimizi yönetim olarak güçlü bir şekilde destekleyip öne çıkartacağız. Ayrıca sizin ihtiyacınız olan insan gücünü de nasıl yetiştirebiliriz nasıl eğitimli insan gücü yetiştirebiliriz diyerek sizlerle istişare edeceğiz. Yeni bölümler açmamız gerekiyorsa bölüm açacağız, yeni programlar eklememiz gerekiyorsa programlar ekleyeceğiz. Tarım ve hayvancılığı işbirliği ile geliştireceğiz" ifadelerine yer verdi.

Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu (MATHAP) Başkanı İhsan Akın ise Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ın İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne atanmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek yeni görevinde başarılar diledi.

Geçmişte İnönü Üniversitesi ile bazı projelerde ortak çalışmalar yapmak için girişimlerde bulunduklarını ancak çok fazla dikkate alınmadıkları için destek bulamadıklarını belirten Akın, Prof.Dr. Kızılay'ın rektörlüğe gelmesi ile bu sorunlarında da ortadan kalkacağına inandığını söyledi. Rektör Kızılay'ın sivil toplum kuruluşları önemseyen bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Akın, "Gerek sivil toplum örgütleri gerekse platform olarak tarım ve hayvancılık noktasında inşallah el birliği ve gönül birliği yaparak çalışacağız. Bütün çalışmalarda bizlerde İnönü Üniversitesi'ne her noktada destek olacağız" diye konuştu.

Ziyarette Platform tarafından Rektör Kızılay'a keçi kılından özel olarak yapılmış namazlık hediye edildi.

Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformundan Rektör Kızılay’a ziyaret

Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformundan Rektör Kızılay’a ziyaret

Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformundan Rektör Kızılay’a ziyaret

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber