Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 27 Ağustos 2016 - 11:23 Yorum: 0

Malatya Ticaret Borsası Meclisi toplandı

Malatya Ticaret Borsası Ağustos Ayı Meclis Toplantısı oda binasında gerçekleştirildi.

Malatya Ticaret Borsası Meclisi toplandı

Malatya Ticaret Borsası Ağustos Ayı Meclis Toplantısı oda binasında gerçekleştirildi.

Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Akif Baştürk başkanlığında düzenlenen meclis toplantısında gündeme ilişkin maddeler ele alındı. Toplantının açılışında konuşan Meclis Başkanı Mehmet Akif Baştürk, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun Malatya'da ağırladıklarını belirterek "Ziyarette Malatya'mız için faydalı olabilecek konular konuşuldu. Gerek kayısı gerekse organize sanayi bölgesi için yapılacak yatırımlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Malatya'yı bir cazibe merkezi haline getirilmesi konusunda fikir birliğinde buluştuklarını belirten Baştürk, "Yatırımcıları kente çekecek çok iyi teşvikler gündeme gelecek. Yeni teşvik mevzuatında büyük projelere daha farklı teşvikler uygulanacak. Buna terzi modeli deniliyor. Bu modelde iyi bir proje gittiği zaman normal teşvik paketlerinin de dışına çıkılarak ekstra destekler sağlanacak" şeklinde konuştu. Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey ise Bakan Tüfenkci ile TOBB başkanı Hisarcıklıoğlu ve heyetinin Malatya'ya bir dizi programa katıldığını hatırlatarak, "TOBB başkanımız ve Bakanımızla birlikte Eskişehir Milletvekilimiz Harun Karaca ve Meclis İdare Amiri Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen'de bizleri ziyaret ettiler. Biz Ticaret Borsası Meclisi olarak TOBB Başkanımızı burada ağırladık. Ve başkanımızın ifadeleri doğrultusunda 15 Temmuz darbe girişimi karşısında odalar ve borsalar birliğinin tek vücut halinde durduğunu paylaştık. İnanıyorum ki Sayın Bakanımızın da katkıları ile önümüzdeki dönemde ticarette ekonomide daha üst seviyelerde iyi bir yerlere gelecek bizler bunu temenni ediyoruz." diye konuştu.

Meclis toplantısında daha sonra Ticaret Borsası Akademik Danışmanı Doç. Dr. Ahmet Uğur, son veriler üzerine meclis üyelerini bilgilendirdi. Doç.Dr. Uğur, Türkiye'nin ihracatında azalma olurken Malatya ihracatında yükselme olduğunu ifade ederek "Kayısı ihracatı geçen seneye göre bu yıl yüzde 21 artmış. Malatya'da ekonomimiz iyi durumda" ifadelerine yer verdi.

Uğur, ayrıca Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin düzelmesi sonrasında kayısı ihracatında da artış yaşanacağını söyledi.

Malatya Ticaret Borsası Meclisi toplandı

Malatya Ticaret Borsası Meclisi toplandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber