Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 03 Kasım 2014 - 17:13 Yorum: 0

Malatya trafiğini rahatlatacak projeler

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır yol genişletme ve dolgu çalışmalarının devam ettiği Dilek yolunda incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Malatya trafiğini rahatlatacak projeler

MALATYA - Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır yol genişletme ve dolgu çalışmalarının devam ettiği Dilek yolunda incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

İnceleme gezisine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra Genel Sekreter Arif Emecen bazı daire başkanları ile şube müdürleri katıldı.

Başkan Çakır: Çevreyolu ile birlikte Dilek yolu daha önemli bir hale gelecek

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır yaptığı açıklamada, “Malatya’nın ana arterlerinden biri de Dilek yoludur. Malatya’ya kuzeyden gelen araçların yoğun olarak kullandığı bir yolumuz.  Bundan sonraki süreçte yeni çevre yolumuzun yapılması ile birlikte Dilek yolu daha önemli bir hale gelecektir. Hemen tren yolunun yanından geçen çevre yoluyla şehri birleştirmiş olacağız.

Toplamda 8 km olan Dilek yolunun 3 km’lik bölümünde çalışmalarımız devam ediyor. Burada toplulaştırma ile ilgili eksiklikler var, bunların giderilmesi ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Bu çalışmalarımız neticelendikten sonra Dilek’e kadar olan 8 km’lik kısmı tamamlamış olacağız” dedi.

Başkan Çakır: Vatandaşlarımız sahille bütünleşmiş olacak

Dilek yolunun sahile kadar uzanan bir yol olduğunu belirten Başkan Çakır, “Bu dönem önem verdiğimiz konulardan biri Malatya genelini bir bütün olarak ele aldığımız zaman önemli ana arter ve bulvar projelerimizdir. Bunlardan biri sahil yolunun açılması ki şu anda proje ihalesi yapıldı önümüzdeki günlerde yer teslimleri yapılacak.  Proje ihalesi gerçekleştirilen sahil yoluna uzunluk olarak baktığımız zaman toplamda 90 km’lik bir yol. Baraj kenarındaki alanları biz özellikle rekreasyon ve park alanları olarak planlıyoruz. Bugüne kadar Malatya sahilden ve barajdan yeteri kadar faydalanmamıştır. Bu yolların tamamlanması ile vatandaşlarımız baraj çevresini mesire yeri olarak kullanacak, barajla bütünleşmiş olacaktır.

Buralarda yapacağımız çalışmalar sırasında bu bölgelerimizde yapılaşmaya izin verilmeyecektir. Bu bölgelerimiz  tarım arazisi olarak kalacak ve orada bir değişim dönüşüm asla olmayacaktır. Piknik alanı olarak, rekreasyon alanı olarak Malatyalıların kullanması için bu açılımlar, çalışmalar yapılmaktadır” şeklinde konuştu.

Başkan Çakır: Malatya trafiğini rahatlatacak projeler

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır yapılan çalışmalar sonrasında Malatya trafiğinin rahatlayacağını belirterek, “Kuzey’den ve Güney’den geçen kuşak yollarımız ile ilgili de şuyu çalışmaları ve müştemilatların kaldırılması çalışmaları devam etmektedir. Güney ve Kuzey kuşak yollarımızı 2016 yılı sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Burada kadastral bazı sıkıntılardan dolayı gecikmeler oldu. Bu projeler tamamlandığı zaman Malatya’nın orta vadede trafik sorununu çok ciddi manada rahatlatmış olacağız” dedi. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber