Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 11 Mayıs 2016 - 19:58 Yorum: 0

Malatya TSO'da yolsuzluklar kamuoyundan gizleniyor

Malatya TSO da yolsuzluk haberleri dur durak bilmiyor.Bilindiği üzere 2013 yılı başında oda eski genel sekreteri Erkan GÖLGELİ işten atılmış ve işten atılmasının nedeni olarak da ,oda içindeki yolsuzlukları gerekçe göstererek savcılığa suç duyurusu

Malatya TSO'da yolsuzluklar kamuoyundan gizleniyor

Konu ile alakalı 2  adet  bilirkişi raporu ve savcılık iddianamesi ile Malatya 4.asliye ceza mahkemesi 2014/745 nolu dava dosyasında, Oda Yönetim kurulu başkanı Hasan Hüseyin ERKOÇ,Oda meclis Başkanı Sami PAYZA, Oda sicil müdürü Salih TOPÇU ve Oda muhasip Yönetim kurulu üyesi Hüseyin ÇINAR hakkında TCK257/1 gereği, görevi kötüye kullanmak gerekçesiyle dava açılmıştı.

Yargılama devam ederken,oda eski  genel sekreteri Erkan GÖLGELİ’nin avukatı Muhammet Afşin ARIKAN Temmuz 2015’te,Malatya TSO üst yöneticileri hakkında, mevcut yargılanmalara ek olarak  cumhuriyet Savcılığı’na  suç duyurusunda bulunmuş, savcılık makamı, iddiaların araştırılması adına, Gümrük ve Ticaret  bakanlığından  müfettiş  talep etmiş, Ekim ve  Kasım 2015 döneminde 2 ay  süresince Malatya Ticaret ve sanayi  odasını denetleyen bakanlık müfettişleri, yüzlerce firmanın Ticaret  sicil harçlarının  elden alınmasına rağmen, bakanlık hesaplarına yatırılmadığını tespit etmiştir.

Malatya TSO’da var olan usulsüzlükler,hem 30.12.2015,hemde 27.04.2016 tarihli TSO meclis toplantısında, meclis üyesi  Oğuzhan  SADIKOĞLU tarafından  gündeme getirilmiştir. Oda meclis üyesi  Oğuzhan SADIKOĞLU, müfettiş raporlarında, usulsüz işlemlerle alakalı oda yön. Kurulu başkanı Hasan Hüseyin ERKOÇ’un firmasının da yer alması üzerine, oda yön.kur.başkanından firmasında yaptığı işlemlere ait harç makbuzlarının var ise, Oğuzhan SADIKOĞLU olarak kendisinin   TSO meclis üyeliğinden istifa edeceğini ,eğer harç makbuzları yok ise, oda yön. Kurulu başkanı Hasan Hüseyin ERKOÇ’un  Malatya Ticaret ve sanayi odası başkanlığından istifa etmesi gerektiğini   belirtmiştir.Oda yön. Kurulu başkanı  Hasan Hüseyin ERKOÇ ise dekontların var  olduğunu  belirterek ,firma dosyası içinden dekontların birileri tarafından kaybedildiğini beyan etmiştir.

Konu, odayı  denetleyen  Müfettişler tarafından, Maliye bakanlığına yazılı olarak  sorulmuş ve  Gelir idaresi Başkanlığı’nın 14.10.2015-22268  sayılı   yazısı ile,Oda yönetim kurulu başkanı Hasan Hüseyin ERKOÇ’un ısrarla var dediği dekontların olmadığı,bakanlık hesaplarına ödemenin  yapılmadığı ve yapılan işlemin usulsüz olduğu  Bakanlık yetkililerince de  yazılı olarak  bildirilmiştir.

Oda eski  genel sekreteri Erkan GÖLGELİ’nin  avukatı Muhammet Afşin ARIKAN’ın  açtırdığı Malatya Asliye  7.ceza mahkemesinin   2016/260 nolu  dosyasında, Malatya TSO yetkilileri hakkında ikinci kez dava açılmıştır. Açılan dava dosyası incelendiğinde, Bakanlık müfettişinin savcılığa sunduğu 77 sayfadan  ve ekleri ile 500 sayfadan oluşan raporunda ilginç detaylar olduğu da  görülmüştür. Müfettiş tarafından  alınan ifadeler aynen savcılığa iletilmiştir. Bu ifadeler arasında  Oda Sicil müdürü SALİH TOPÇU’nun ifadesi TSO’ da   tüm taşları yerinden oynatmıştır.Oda Sicil müdürü SALİH TOPÇU ifadesinde,TSO bünyesinde müfettişlerin  ortaya çıkardığı usulsüz işlemlerin, Hasan Hüseyin ERKOÇ’un yönetim kurulu  başkanı olduğu 2007 yılından itibaren yapıldığını, usulsüz işlemlerin talimatını Oda yönetim kurulu başkanı Hasan Hüseyin ERKOÇ ,meclis başkanı Sami PAYZA ve birkaç yönetim kurulu üyesi talimatı ile yaptıklarını itiraf etmiştir.

Oda Sicil müdürü Salih TOPÇU, yönetim kurulu üyelerinin bir kısmından gelen,usulsüz işlemler  baskısı sebebiyle, bu durumdan rahatsız olduğunu ve  bu rahatsızlıktan kurtulmak için yönetim kurulu başkanlığından, 23.02.2015 tarih ve 612 sayılı dilekçesi ile  müfettiş talep ettiğini,oda yönetim kurulu başkanı Hasan Hüseyin ERKOÇ’un talimatı ile dilekçesinin işleme konulmadığını da  beyan etmiştir. Bu beyanlar sonrasında, hem Yönetim kurulu başkanı Hasan Hüseyin ERKOÇ’un, hem de  Meclis başkanı Sami PAYZA’nın;Oda Sicil müdürü Salih TOPÇU ‘nun  müfettişe verdiği ve müfettiş tarafından da savcılığa iletilen samimi ifadesi nedeniyle, eski Genel sekreter Erkan GÖLGELİ‘de olduğu  gibi, Oda Sicil müdürü Salih TOPÇU ‘nunda, haksız yere iş akdinin fesih edilmesi yönünde  yönetim kuruluna baskı yapıldığını ve yönetim kurulunun 06.04.2016  tarihli toplantısında almış olduğu karar  doğrultusunda 30 yıldır  TSO bünyesinde çalışan Salih TOPÇU’nun  görevine son verilmiştir.

Malatya TSO bünyesinde,2013  yılından itibaren  dile getirilen yolsuzluk haberlerinin doğruluğunu takip etmek, esnaf, sanayici ve  Tüccarları bilgilendirmek amacıyla,TSO meclis toplantılarını takip ederek, süreci kamuoyu ile paylaşmak isteyen özgür basın mensupları olarak, ne  hikmetse her defasında oda meclis başkanı  Sami PAYZA   tarafından basın mensupları olarak  toplantı gündemine alınmadan dışarı  çıkarılıyoruz.Oda meclis başkanı  Sami PAYZA’ya özgür basın  olarak  soruyoruz . Neyi, kimden gizleme gayreti, içindesiniz.?

Oda sicil müdürü Salih TOPÇU’nun“Meclis başkanı,oda başkanı ve yönetimden bir kaç kişinin baskıları ile usulsüz işler yaptırmaları  sebebiyle, bu usulsüz işlemlerden rahatsız olmamdan  dolayı 23/02/2015’ de müfettiş talep ettim, talebimi yazılı dilekçe halinde 23.02.2015 tarih ve 612 sayılı   oda kayıtlarına  aldırmama rağmen müfettişin gelmediğini ” beyanı,Savcılığın gönderdiği müfettişler tarafından, mevcut Genel sekreter vekili Abdullah DURAN’a sorulmuş ve   Genel sekreter vekili Abdullah DURAN “Bahse konu  dilekçeden haberinin olduğunu, yönetim kuruluna dilekçenin sunulmamasını  ve  gündeme alınmaması  talimatını, mevcut oda yönetim kurulu başkanı Hasan Hüseyin ERKOÇ talimatı  ile engellendiğini” ifade etmiştir.

Sırf bu  ifade bile, işten atılan  sicil müdürü Salih TOPÇU’nun ,daha önce usulsüz işlemleri ortaya çıkaran ve işten atılan  eski  genel  sekreter Erkan GÖLGELİ  akibeti ile aynı olduğunu göstermektedir. Konuyla alakalı olarak, oda eski genel  sekreteri Erkan GÖLGELİ’nin  avukatı Muhammet Afşin ARIKAN ile yaptığımız görüşmede, sürecin devam ettiğini, Malatya ekonomisinin  kalbi durumunda olan Malatya Ticaret ve sanayi odasının yolsuzluklarla anılmasının düşündürücü olduğunu, müvekkilinin bu süreçte,en çok  mağdur olan kişi konumunda olduğunu belirterek, yolsuzluk yapan ve  talimatı veren suçlu yada  suçlular, kim olursa olsun  ortaya çıkaracaklarını  beyan etmiştir.

Özgür basın olarak bizde ,Malatya TSO bünyesinde var olan yolsuzlukların ortaya çıkarılmasını, üye  harç paralarının, kimin veya  kimlerin cebine  indirildiğinin de  ortaya çıkarılmasını   merakla bekliyoruz.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber