Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 05 Ocak 2021 - 19:48 Yorum: 0

Malatya Turgut Özal Üniversitesi; Değer Katan Üniversite

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleri ile 18 Mayıs 2018’de kurulmuş ve Eylül 2018’de eğitim ve akademik faaliyetlere başlamıştır.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi; Değer Katan Üniversite

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleri ile 18 Mayıs 2018’de kurulmuş ve Eylül 2018’de eğitim ve akademik faaliyetlere başlamıştır. Kuruluşunda aktif 1 fakülte, 8 meslek yüksekokulu 1 eğitim enstitüsü ve 1 sivil havacılık yüksekokulu ile kurulan üniversite, bugün 5 fakülte, 9 meslek yüksekokulu, 1 yüksekokul, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ve 11 Uygulama Araştırma Merkezi ile büyümeye, gelişmeye devam ediyor. Şehrimize ve ülkemize değer katan ve ülkeye hizmet gayreti içerisinde her gün yeni faaliyetler ve etkinlikler yapan bir üniversite…
2019 YILI ÜNİVERSİTE İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU
2019 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu, incelendiği zaman görülecektir ki önceki dönem verilerini içermektedir. Bu demektir ki üniversitenin yeni kurulduğu bir dönemde, örneğin yayın ortalaması ile ilgili rakam çok iyi durumda iken, verileri okumayı bilmeyen, akademik istatistiklerden haberdar olmayan ve kötü niyetle hareket eden, ilimize değer katan bir üniversiteyi hedef olarak gören bazı yayın organları bilinçsizce hareket etmektedirler.
Evet, veriler 2018 yılı verileri. Raporun adı 2019 olabilir ancak verinin derlenen dönemi 2018 yani üniversitenin kuruluş yılı ve bu raporda spesifik olarak Malatya Turgut Özal Üniversitesi değerlendirmesi yer alamaz. Raporu okumadan, anlamadan asılsız ve asparagas yorumlamalar ile değerlendirme yapan organlar, yalnızca karalama politikası içerisindelerdir ve kendilerini kandırmaktadırlar.
Haberler ilk bizden çıkıyor demişlerdi…
Evet ilk sizden çıkıyor, Peki nasıl çıkıyor? Araştırmadan, eksik ve yanlış bilgiler ile
Yılların vermiş olduğu bir deneyimle basının doğru kalemi olduklarını söyleyenler, böyle bir hataya nasıl düşerler?
Peki Malatya’nın yükselen değeri MTÜ’nün İki Yılda yaptığı Bazı Faaliyetlere Bakalım.
-2019: birinci yılda 1 fakülte ve 8 meslek yüksekokulu için alınan kontenjan 1.175
-2020: ikinci yılda 5 fakülte ve 9 meslek yüksekokulu ile 3.965 öğrenci
Covid 19 sürecinde kendi yerli ve milli yazılımı olan uzaktan eğitimde en önde olan Malatya Turgut Özal Üniversitesi bununla da yetinmeyip, yine kendi yerli ve milli imkanlarıyla aşı çalışmalarına da büyük yol kat etti. Eldeki tahrişi azaltan dezenfektan üretti. Normalleşme süreci için de gerçekleşecek olaylar için tez çalışmalarına şimdiden başladı.
En Önemlisi Malatya’mızın Coğrafi İşaretli Kayısısına Önem Veriyor…
Malatya Turgut Özal Üniversitesi kurulduğu günden bugüne sık sık kayısı ile ilgili yapmış olduğu çalışmaları ile gündem oluyor.
Acı kayısı çekirdeğinin kanserli hücreleri öldürdüğü, sağlıklı hücreleri ise yenilediğini araştırmaları ile KAYISIR ürününün üretimi gerçekleşmiş, yapmış olduğu ulusal boyuttaki panel ve sempozyumlarda çiftçimizin sorunlarını gündeme getirerek çözüm önerileri hakkında bilimsel çalışmalarını paylaştı.
MTÜ Sosyal sorumlulukta önde geliyor….
MTÜ Öğrencilerin Aselsan, Tubitak, Sayıştay Başkanı, Türk Barolar Birliği başkanları ile buluşturuyor, son zamanlarda da aktif bir şekilden gerçekleştirdikleri Kariyer ve Marka Sohbetleri ile de öğrencilerin hedeflerine yön vermelerinde yardımcı oluyor ve öğrencilerin hayalleri doğrultusunda çalışmalarına destek oluyor…
Değerlerine sahip çıkıyor……
 

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber