Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 24 Mayıs 2015 - 15:30 Yorum: 0

Malatya uyandı artık

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili adayı Hulisi Porgalı seçim çalışmaları kapsamında Doğanşehir ilçesine bağlı Kapıdere Mahallesine giden Porgalı ziyaretlerini esnaf ziyareti ve mahalle toplantılarıyla sürdürdü.

Malatya uyandı artık

Doğanşehir Kapıdere Mahallesinde konuşan CHP Malatya Milletvekili adayı Hulisi Porgalı, “ Önceden bir belediyeniz vardı şimdi mahalle oldunuz belediyeyken mi yoksa mahalleyken mi daha iyisiniz. Orman arazileriniz, mera alanlarınız vardı.

Büyükşehir yasasıyla hepsine el konuldu. Tek tek satılıp, kiralanmaya başladı. Köylümüze verilse üzülmezdik, hepsi Karadenizlilere ya da Malatyalı olmayan kişilere verildi. Sayın Cumhurbaşkanı çayı ve fındığı koruma altına aldık. Alan bazlı destekle dönümüne 170 lira veriyoruz diyor. Fındıkta, çayda Türkiye’nin her yerinde üretilebiliyor. Ama Kayısı Türkiye’de Malatya’dan başka bir yerde yetişmiyor. Böyle önemli bir ürün koruma altına alındı mı? Biz Türkiye Cumhuriyetinin üvey evladı değiliz. Üstelik bu iktidara Türkiye’de en büyük desteği veren ilk beş şehir arasındayız” sözlerini kaydetti.

Doğanşehir ilçesi Kapıdere mahallesi ziyaretinin ardından Sahaflar çarşısını ve Kapalı çarşı esnafını gezen CHP Malatya Milletvekili adayı Hulisi Porgalı esnafların sıcak ve samimi ilgisiyle karşılaştı. 

Kapalı Çarşı esnafı talep ve isteklerini Porgalı’ya ileterek, çarşı sadece seçim dönemlerinde hatırlanıyor. Yıllardır buraya bir çivi çakılmadı dedi.

Porgalı ise, “Siz Hulisi Porgalı’ya destek verip bir meclise gönderin. O zaman neler yapacağıma bakın ifadelerini kullandı.

Kapalı Çarşı ziyareti sırasında konuşan CHP Malatya Milletvekili adayı Hulisi Porgalı, “ Esnaflarımız bizi güler yüzle karşıladı ancak durumları içler acısı. Avm’nin yapılmasıyla tüm şehir esnafının işleri ölmüş durumda. Şehrin ortasında bulunan böyle güzide bir mekânda manzara böyle olmamalı. Eğer biz iktidara gelirsek, avm’leri en az Malatya’nın km uzağına çıkarmak istiyoruz” şeklinde konuştu. 

Kapalı Çarşı esnafı ziyaretinin ardından Şeyh Bayram mahallesinde düzenlenen toplantıya katılan CHP Malatya Milletvekili adayı Hulisi Porgalı’yı Malatyalılarda yeri doldurulamaz olan ve zamansız kaybettiğimiz Mevlüt Aslanoğlu’nun oğlu Erdem Aslanoğlu yalnız bırakmadı.

Şyeh Bayram Mahallesinde düzenlenen toplantıda söz alan CHP Malatya Milletvekili adayı Hulisi Porgalı, “ Bu seçim sizin için önemli olduğu kadar bizim içinde çok önemli. Artık sizleri Ankara’da temsil edecek, sizlerin sesi olacak vekilinizi seçeceksiniz. Birilerinin atadığı kişileri tercih etmeyeceksiniz. Sandıkta vekil seçeceksiniz. O vekil demokratik bir şekilde listeye girmiş, delegeler tarafından seçilmiş vekil olacak. Artık Malatya çantada keklik, ceketimi assam bana oy veririler düşüncesine sahip değil, Malatya uyandı artık. O cesur yüreğin yanına bir cesur yürek daha gönderin” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Malatya milletvekili adayı Veli Ağbaba’nın tek başına iktidar partisinin beş milletvekilinden daha çok Malatya’nın sorunlarını meclise taşıdığını belirten Porgalı, “ Bize destek verin biz sizlerin sesi soluğu olalım, sizin derdinizle dertlenelim. Bizim derdimiz Malatyalı, Malatya da ki işçiler, işsizler, çiftçiler, çocuklar, ihtiyarlar, emekliler” diye konuştu.  

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber