Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...00:06 Bakan Tunç: "İsrail Dışişleri Bakanının, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyi...
Güncel 29 Mayıs 2013 - 08:33 Yorum: 0

Malatya Vagon Onarım Fabrikası cezaevi oluyor

Malatya'da atıl şekilde bekleyen Vagon Onarım Fabrikası'nın (VOF) yarı açık cezaevine dönüştürülme çalışmasıyla ilgili uygulama projelerinin çizim ihalesi yapıldı.

Malatya Vagon Onarım Fabrikası cezaevi oluyor

MALATYA- Malatya'da atıl şekilde bekleyen Vagon Onarım Fabrikası'nın (VOF) yarı açık cezaevine dönüştürülme çalışmasıyla ilgili uygulama projelerinin çizim ihalesi yapıldı.
 
PROJE İHALESİ ADALET BAKANLIĞI’NDA YAPILDI
 
Ulaştırma Bakanlığı’na ait iken, önce vergi borçları nedeniyle Maliye Bakanlığı’na devredilen ve sonrasında “özelleştirme” kapsamına alınabilmesi için tasfiye halindeki Sümer Holding’e devri yapılıp kısa bir süre önce de arsasının belirli kısmının satışı Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından onaylanan Vagon Onarım Fabrikası’nın işçi soyunma binası ve yemekhane binasının açık ceza infaz kurumuna dönüştürülmesine ait uygulama projelerinin ihalesinin Adalet Bakanlığı’na bağlı Teknik İşler Dairesi Başkanlığı tarafından 24 Mayıs 2013 tarihinde yapıldığı ve projenin çiziminin başlatıldığı öğrenildi.
 
BAŞKURT : VOF CEZAEVİ DEĞİL İŞ MERKEZİ  OLMALIDIR
 
AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın, ‘Vagon Onarım Fabrikası'nı (VOF) açık cezaevine dönüştürmeme kararını aldık’ açıklamasıyla Adalet Bakanlığı’nın fabrika alanı için yarı açık cezaevi projesinin çizimini yaptırması, ‘Bakanlık-Vekil’ arasındaki ikilemi ortaya koydu.  Konuyla ilgili olarak AK Parti eski Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, Vagon Onarım Fabrikası’nın cezaevi değil aş ve iş merkezi olması gerekliliğini söyledi. Başkurt, ‘‘Aş ve iş merkezi olması gereken bir yeri cezaevi yapmak Malatya’ya ihanettir. Buna kim sebep olduysa, ya da sebep olacaksa hangi milletvekili ise Malatya’ya ihanet ediyor demektir.’’dedi.
 
AĞBABA: DEVLET EN KISA YOLU CEZAEVİ YAPMAKTA BULDU
 
Vagon onarım fabrikasının 24 yıldır atıl olarak bekletildikten sonra cezaevine dönüştürülmesine tepki gösteren CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Bu, hükümetin dünyaya bakışının  en iyi göstergesidir. Üretim yapmayan devlet en kısa yolu cezaevi yapmakta buldu” diye konuştu. Cezaevlerindeki doluluk oranlarına dikkat çeken Ağbaba, “Cezaevlerini doldurup taşıranlar yer bulamadıkları için fabrikaları da cezaevi yapmaya çalışıyor. 8 kişilik koğuşlara 20 kişiyi yerleştiren zihniyetten başka ne beklenirdi?” dedi.
 
SON DÖNEMDE NELER OLMUŞTU ?
 
Vagon Onarım Fabrikası ile ilgili olarak dönemin Valisi Ulvi Saran 16 Temmuz 2011 tarihinde yaptığı değerlendirmede;  “Şu anda sadece arazisinin 20-25 Milyon TL olduğu tahmin edilen ve üzerindeki yapıyla birlikte fabrika alanının fiyatının 40-50 Milyon TL’ye çıkması, satılması konusunda taliplilerin çıkmamasına en büyük neden. Kimse bu rakamlara yaklaşan bir yeri alarak yatırım yapmak istemiyor. Polanyalı bir firmanın yetkilileri yakında gelecek. Onlara uzun vadeli kiralama yapmalarını önerdik. En az 20-30 milyon dolarlık bir yatırım yapılacak, en az bin kişi çalışacak. Uzun vadeli kiralama projesinde Polanyalı firmanın yanı sıra 5 işletmeden oluşan bir konsorsiyum ve İl Özel İdaresi’de yer alacak. Vagon Onarım Fabrikası Özel İdareye devredilerek, kiralama usulüyle işletmeye açmayı planlıyoruz." demişti.
 
2012 yılının Ocak ayında da; Çin Devlet Demiryolu Üreticileri ve İhracatçı Birliğinin (CNR) Genel Müdürü Jia Shirui ve beraberindekiler, Vagon Onarım Fabrikası'nı incelemek için Malatya'ya gelmişler, dönemin Valisi Ulvi Saran ise Çinli heyetin, kararlarını daha sonra bildirecekleri ifade edilmişti.
 
Malatya’daki satışı uzun yıllardan beri yapılamayan ve özelleştirilmesinde talipli çıkmayan Vagon Onarım Fabrikası alanı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından bu yılın Temmuz ayında düzenlenen imar planında, Sanayi ve Depolama Alanı olarak değiştirilmişti. Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ise Vagon Onarım Fabrikası alanı ile ilgili yapılan bu imar değişikliğinin yeni bir durum olmadığını belirterek, "Hazineye ait 11 dönüm alan daha Vagon Onarım Fabrikası alanına katılmış. Özelleştirme İdaresi ile görüştüm. Bu alan da dahil edilerek, imar durumu bir kez daha düzenlenmiş ve düzenleme yeni bir durum içermiyor, sadece alan artışı olmuş." demişti.
 
Geçtiğimiz ay içerisinde Malatya programı  kapsamında Adalet Bakanı Sadullah Ergin beraberindeki heyetle birlikte önce Vagon Onarım Fabrikası alanına giderek buradaki arazi üzerinde inceleme yaparak, proje üzerinde teknik bilgi almıştı. Yine ay içerisinde Özelleştirme Yüksek Kurulu; Vagon Onarım Fabrikası alanındaki 141 ada, 13 parseldeki 78.631,42 metrekarelik alanın 3 milyon 148 bin TL’ye Raner İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’ye satılmasına karar vermişti. (Malatya Hakimiyet Gazetesi)

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber