Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Asayiş 30 Ağustos 2016 - 11:08 Yorum: 0

Malatya Valiliği’nden FETÖ ve DAEŞ soruşturmalarıyla ilgili açıklama

Malatya Valiliği'nden yapılan açıklamada kentte yürütülen FETÖ/PDY soruşturması ile ilgili son durum kamuoyuyla paylaşıldı.

Malatya Valiliği’nden FETÖ ve DAEŞ soruşturmalarıyla ilgili açıklama

Malatya Valiliği'nden yapılan açıklamada kentte yürütülen FETÖ/PDY soruşturması ile ilgili son durum kamuoyuyla paylaşıldı. Açıklamada 11 DAEŞ üyesinin gözaltına alındığı belirtildi.

Malatya Valiliği OHAL Bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma ile FETÖ/PDY terör örgütü ile mücadelenin aralıksız sürdüğü belirtildi. Açıklamada 26 Ağustos 29 Ağustos tarihine kadar geçen 4 günlük süre içerisinde Malatya'da 1 Valilik personeli, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden 1 müdür ve 5 öğretmen, TSK personeli olarak ise 3 Üsteğmen ve 2 Astsubay olmak üzere toplam 12 kişinin açığa alındığı belirtildi.

Ayrıca TSK personeli 2 Binbaşı, 2 Yüzbaşı ve 1 Başçavuş olmak üzere 5 personelin de görevlerinden ihraç edildiği bilgisi verildi.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasının da devam ettiğinin belirtildiği açıklamada, 1 TSK personeli ile İnönü Üniversitesi'nden 27 akademik ve idari personelin gözaltına alındığı dile getirildi. Yine üniversite personeli olan 1 kişinin ise Ankara'da tutuklu bulunduğu belirtildi.

Soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü'nden 27 polisin tutuklandığının belirtildiği açıklamada, 7 polisin ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı kaydedildi. Soruşturma da ayrıca 5 sivil şahsın da gözaltında sorgulamalarının yapılarak Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildiği bildirildi.

15 Temmuz 2016 tarihinden 29 Ağustos 2016 tarihine kadar Malatya'da toplam bin 324 kamu görevlisinin açığa alındığı ifade edilirken, 267'si kamu görevlisi olmak üzere 313 kişinin bu süreçte tutuklandığı belirtildi. Soruşturma kapsamında halen 33 kişinin Emniyet Müdürlüğünde gözaltında bulunduğu ifade edildi.

Bir taraftan FETÖ/PDY ile mücadele edilirken terör örgütü DAEŞ ile de mücadelenin aralıksız sürdüğünün ifade edildiği valilik açıklamasında, DAEŞ'in Malatya yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda 11 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber