Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 01 Ekim 2014 - 20:28 Yorum: 0

Bu insanlarımıza hoşgörülü davranmak zorundayız

"(Suriyeli sığınmacılar) Bizde kaldıkları sürece başımızın üstünde yerleri var

Bu insanlarımıza hoşgörülü davranmak zorundayız

MALATYA  - Malatya'da bulunan Suriyeliler'in kaldığı konteyner kentte incelemelerde bulunan Vali Süleyman Kamçı, "Bizde kaldıkları sürece, başımızın üstünde yerleri var. Biz onlara misafir olarak davranacağız" dedi. 

Vali Kamçı, Malatya'da "Beydağı Konaklama Tesisi" adıyla kurulan ve yaklaşık 7 bin 600 Suriyeli'nin kaldığı konteyner kentte incelemelerde bulundu, Suriyeli sığınmacılarla sohbet etti.

Vali Yardımcısı Latif Memiş tarafından bilgilendirilen Kamçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışma arkadaşları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte Suriye'den gelen insanların konuşlandırıldığı Malatya kampını gezdiklerini söyledi. 

Kampı çok iyi bulduğunu belirten Kamçı, yetkililere teşekkür etti. 

Suriye'de her aileden bir şehit verildiğini ifade eden Kamçı, "İşte engelli vatandaşlarımız var, elini kolunu kaybetmiş arkadaşlarımız var. Bu insanlarımıza hoşgörülü davranmak zorundayız. O insanlar da kendi acılarına istinaden burada mağdur durumdalar. O nedenle, bizler onlara ilgi ve alakamızı, devletimizin gösterdiği ilgi ve alakayı burada devam ettirmek zorundayız" diye konuştu. 

Bu insanlara misafir gözüyle baktıklarını anlatan Kamçı, şunları söyledi:

 "Umuyoruz, ülkelerinde iç huzur kısa sürede sağlanır ve bunlar da kendi topraklarına kavuşurlar. Oradaki küçük çocuklara 'nerelisin?' diye sorduğumda, 'Hamalıyım, Humusluyum...' diyor. 'Memleketini özledin mi?' dediğimizde 'Çok...' diyor, insan üzülüyor. Yani, onların 'çok' demesi bile bir içten gelen memleketine döneme özlemi. Kolay değil, ülkelerindeki malını mülkünü, evini barkını bırakıp başka bir ülkede siz ne kadar iyi yaşam koşulları sağlayabilseniz bile memleketini özlerler. O anlamda, özlemlerinin çok normal olduğunu söylüyorum. Bizde kaldıkları sürece başımızın üstünde yerleri var. Biz onlara misafir olarak davranacağız."

 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber