Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 13 Mart 2015 - 08:21 Yorum: 0

Malatya Valisi Kamçı, Arguvan İlçesini ziyaret etti

Malatya Valisi Süleyman Kamçı Arguvan İlçesini ziyaret ederek Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığında incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

Malatya Valisi Kamçı, Arguvan İlçesini ziyaret etti

MALATYA - Malatya Valisi Süleyman Kamçı Arguvan İlçesini ziyaret ederek Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığında incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

Sağanak yağışlı ve sisli bir havada ilçe girişinde Kaymakam Selçuk Yosunkaya tarafından karşılanan Vali Kamçı ilk olarak Kaymakamlık binasına uğradı. Burada da daire çalışanları ve Belediye personeli ile bazı muhtarlarca karşılanan Vali Kamçı bina içerisinde yer alan Daire Müdürlüklerine uğrayarak personel ile görüşüp kendilerinden bilgi aldı.

Kaymakamlık Makamında Kaymakam Yosunkaya İlçenin coğrafi, idari, sosyal ve kültürel yapısı, eğitim öğretim, sağlık hizmetleri vb. konularda brifing verdi. Vali Kamçı Arguvan ilçesinin güzel bir arazi yapısı olmasına rağmen arazide kayısı bahçelerinin olmamasının dikkatini çektiğini belirterek bunun sebebini sordu. İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Yardımcısı Kamber Yıldırım bahse konu arazinin susuz olması nedeni ile kayısı yetiştiriciliğine elverişli olmadığını ancak ilçenin diğer bölgelerinde bolca kayısı bahçelerinin yer aldığını belirttiler.

Belediye Başkanlığını ziyaretinde Belediye Başkanının ilçe dışında olması nedeni ile Başkan Yardımcısı Kamber Yıldırım, Belediye Meclis üyeleri ve Belediye Personeli tarafından karşılanan Vali Kamçı kendisini Kaymakamlık binasında da karşılayan Bozan Mahallesi Muhtarını görünce muhtarı da Başkanlık makamına davet etti. Burada Muhtar Hatun Yılmaz ile bir süre sohbet eden Vali Kamçı Muhtar Yılmaz’ın Yazıbaşı mahallesi muhtarı Hurhayat Eren ile birlikte ilçedeki iki bayan muhtardan birisi olduğunu, Emekli Başkomiser eşinin kendisini her zaman için desteklediğini ve çalışmalarında çok yardımcı olduğunu dile getirdi. Vali Kamçı Muhtar Yılmaz’dan çalışmaları ve mahalleye yapılan hizmetler hakkında da bilgiler aldı.

Muhtar Yılmaz Mahallenin sorunlarının çözülmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyesinin yardımcı olmaları konusunda taleplerini ilettiklerini, mahallelerinin eskiden köy statüsünde olması nedeni ile mevcut bir derneklerinin olduğunu ancak derneğinde herhangi bir geliri olmaması nedeni mahalleye hizmet konusunda yerel yönetimlerden yararlandıklarını söyledi.

Vali Kamçı kendisini tebrik ederek çalışmalarında başarılar dileyerek yardımcı olabilecekleri konularda kendilerini her zaman için yalnız bırakmayacaklarını dile getirdi.

Başkan Yardımcısı Yıldırım’dan da brifing alan Vali Kamçı İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliğini’ de ziyaret etti. İlçe Jandarma Komutanı ve İlçe Emniyet Amiri’ nden ilçenin asayiş konularında bilgi alan Vali Kamçı İlçe Jandarma Komutanlığı’nda vatani görevini yapan askerlerle de bir süre sohbet etti. İlçe Emniyet Amirliğinde birimleri de gezerek nezarethanede incelemelerde bulundu. İlçede kayda değer önemli asayiş olaylarının olmaması nedeni ile nezarethanelerin fazla kullanılmadığını öğrenen Vali Kamçı memnuniyeti dile getirerek Amirlikte görevli personele teşekkür edip başarılar diledikten sonra ilçeden ayrıldı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber