Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
15:08 Beşiktaş’ta transfer komitesi kuruldu15:08 Camide ’siber dolandırıcılık’ uyarısı15:07 Tavlaşoğlu; Pulur Çayı dinlenme alanı olacak15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’un bir buçuk sene daha kaybetme tahammülün...15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki 5 yılda, İstanbul’daki depreme dayanıksı...15:04 Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu15:04 Komşunun köpeğini tüfekle öldürme iddiasına gözaltı15:04 Bir babanın çocuğuna yaptığı akıl almaz görüntüler15:03 Polisliği bırakıp dünya turuna çıktı, Malezya’da kaçırıldı 13 saat dehşeti...15:00 Gazete Talas yine dopdolu14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul’da 30 yıl önce başlattığımız yerel yönetim...14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depreme hazırlık için kullanılması gereken kaynakla...14:52 Tamer Karadağlı, Antalya’daki kültür merkezinin bakımsızlığından şikayet et...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’u yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı acab...14:52 Halkalı Merkez Mahallesi Dereboyu Caddesi’ndeki tekstil fabrikasında yangın...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, ’Tam ileri’ diyor, sen...14:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pazar günü sandıkları patlatacak mıyız?" dedi.14:49 Sultanbeyli’de düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğ...14:47 Marmaris ve Fethiye körfezlerinde deniz temizliği başladı14:47 Şampiyonlara çiçekli karşılama
Sami Er
Yerel 07 Aralık 2016 - 18:13 Yorum: 0

Malatya Valisi Mustafa Toprak:

Malatya Şeker Fabrikasına giderek şeker üretimini yerinde inceleyen Malatya Valisi Mustafa Toprak, "Şeker üretimindeki artışlar memnuniyet verici" dedi.

Malatya Valisi Mustafa Toprak:

Malatya Şeker Fabrikasına giderek şeker üretimini yerinde inceleyen Malatya Valisi Mustafa Toprak, "Şeker üretimindeki artışlar memnuniyet verici" dedi.

Ziyarette Fabrika Müdürü Suat Altun, fabrika yetkilileri ve fabrika çalışanları tarafından karşılanan Vali Toprak, şeker üretiminin gerçekleştirildiği tüm aşamaları yerinde görerek incelemelerde bulundu.

Fabrika Müdürü Altun da, Vali Toprak'a, pancarın üreticiden alınıp fabrika sahasına girişine, kurutularak kristal hale getirilmesine kadar geçen aşamadaki işlemler hakkında bilgiler verdi.

"Fire oranı azaldı"

Bu yıl 406 bin 307 ton pancar tesellüm edildiğini şimdiye kadar da 362 bin ton pancarın işlendiğini ve 45 bin 800 ton şeker elde edildiğini aktaran Fabrika Müdürü Suat Altun, "Yan ürün olarak da 126 bin 707 ton yaş küspe elde edildi. Ayrıca geçen yıl yüzde 13,65 olan fire oranı bu yıl yüzde 10,67'ye düşürüldü. Fabrikamız bu yıl yüzde 107 kapasite ile çalışıyor yüzde 83,33 randıman ile de son yılların en başarılı kampanya dönemi yaşanıyor" diye konuştu.

"Üretici sayısı ve üretilen alanda da artış var"

Elazığ, Kahramanmaraş, Gaziantep, Urfa, Adıyaman ve Sivas illerinden de fabrikaya pancar geldiğini belirten Müdür Altun, geçen yıla oranla bu yıl çiftçi sayısı ve pancar ekilen alanda artış olduğunu kaydederek "Buna paralel olarak üretim miktarı da arttı ancak üretimdeki fire miktarı azaldı" dedi.

"Şeker üretimindeki artış memnuniyet verici"

Malatya Valisi Mustafa Toprak ise, çiftçi sayısının, ekim alanlarının, hasat edilen pancar miktarının ve bunun sonucunda elde edilen şeker miktarının artışından ve kampanya döneminin başarılı geçmiş olmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, "Özellikle fire miktarının da aşağılara çekilmiş olmasından dolayı ayrıca mutluyum. Bu vesile ile Müdürümüze ve onun nezdinde tüm fabrika çalışanlarına ve üreticilere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Malatya Valisi Mustafa Toprak:

Malatya Valisi Mustafa Toprak:

Malatya Valisi Mustafa Toprak:

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber