Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 20 Temmuz 2017 - 19:03 Yorum: 0

Malatya Vergi Dairesinde yazışmalar artık elektronik ortamda yapılıyor

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı olarak Kurumsal Elektronik Posta Yönetim Sistemine geçtiklerini ifade ederek,...

Malatya Vergi Dairesinde yazışmalar artık elektronik ortamda yapılıyor

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı olarak Kurumsal Elektronik Posta Yönetim Sistemine geçtiklerini ifade ederek, "Bu sistem ile kağıt kullanımı ortadan kalkacak" ifadelerini kullandı.

Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, kervansaray'da yapılan toplantıda yeni sistemi tanıttı. Sistemin birçok getirisinin bulunduğunu kaydeden Poyraz, "Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı olarak Kurumsal Elektronik Posta Yönetim Sistemi diye bir sistemle yazışmaları artık elektronik ortamda yapıyoruz. Kağıdı ortadan kaldıracak ve bu büyük oranda zamandan, kağıttan, iş gücünden tasarruf demek. İnsanların alışkanlıklarından vazgeçmesi, değiştirmesi çok kolay olmuyor. Biz bu sistemi iki gündür uygulamaya başladık. İnsanlarda hala bir alışkanlık var, elinde kağıt olacak imza atılacak, okunacak, değiştirilecek gibi birçok işlem gerektiriyor. Artık tüm bunlar elektronik ortamdan gelecek ve ekranda tüm bu işlemleri gerçekleştirebileceğiz. Geçiş süreci kolay olmadığı için Ankara'dan bir destek ekibimiz geldi, bir iki hafta desteğin ardından bu sistemi devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.

Sistemin hayırlı olmasını temenni eden Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Müdürü Mahmut Ceylan ise, "Sistem ile Malatya Vergi Dairesi Başkanlığında aslında çok büyük bir iş değişikliği yapıyoruz. Vizyon değişikliği katmaya çalışıyoruz. Esas amacımız Malatya halkını, Vergi İdaresindeki çalışanları ve diğer kurumlardaki çalışanlarını rahat ettirmek, bunları çok daha katma değerli yönlere yönlendirmek istiyoruz" dedi. Bilgi İşlem Teknolojileri Genel Müdürü Ahmet Kardaş da, sistemin önemine dikkat çekerek, sistemle elde edilecek tasarruflara değindi. Gelir İdaresi Başkanlığı Gelir Uzmanı Pınar Şaşoğlu ise, "KEYS ile belgelerin kaybolması, yıpranmasına, fakslarda yaşanan gecikme kopuklarla ilgili fiziksel ortamda yaşanan sorunların önüne geçilmektedir. KEYS ile kağıt kullanımı en alt kullanımı hedeflenmektedir. Ayrıca KEYS'te elde edilen elektronik belgelerin tebligat sistemi ile kamu sistemlerine ait hesaplarına iletilmesi sağlanmaktadır" diye konuştu.

Malatya Vergi Dairesinde yazışmalar artık elektronik ortamda yapılıyor

Malatya Vergi Dairesinde yazışmalar artık elektronik ortamda yapılıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber