Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 21 Mart 2018 - 13:33 Yorum: 0

Malatya yeşile boyanıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından son üç ay içerisinde şehrin muhtelif bölgelerinde yaklaşık 15 bin adet...

Malatya yeşile boyanıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından son üç ay içerisinde şehrin muhtelif bölgelerinde yaklaşık 15 bin adet ağaç ve bodur bitki dikimi gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, fidan dikimi, çiçeklendirme ve yeşillendirme çalışmaları ile Malatya'nın daha yeşil bir dokuya kavuştuğu belirtildi. Açıklamada, "Büyükşehir Belediyesi olarak, şehrimizi daha yeşil ve yaşanabilir bir şehir haline getirmek için ağaç dikimi, çimlendirme ve çiçeklendirme çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak 2017 yılı içerisinde Park ve Bahçeler Daire Başkanlığımız tarafından çeşitli türlerde yaklaşık 150 bin adet fidan dikimi gerçekleştirildi. Fidan dikim çalışmalarının yanında ilkbahar, yaz ve sonbahar çiçeklendirme çalışmalarımız büyük bir hızla devam etmektedir. Park, kavşak ve orta refüjlerde yıllık ortalama 2 milyon çiçeği dönüşümlü olarak şehirle buluşturuyoruz. 2018 yılı fidan dikim çalışmaları kapsamında ise son 3 aylık dönem içerisinde prestij caddelerimiz ve parklarımız başta olmak üzere ana cadde ve sokaklar, orta refüjler, yapımı devam eden Doğal Yaşam alanı Hayvanat Bahçesi sahası, Tabiat Parkı ve kavşaklar gibi 47 bölgede 2 bin 500 adet ağaç ile 12 bin 500 civarında çalı ve bodur bitki dikimi gerçekleştirildi. Ağaç dikimi, yeşillendirme ve çiçeklendirme çalışmaları yıl içerisinde yoğun bir şekilde devam edecek" ifadelerine yer verildi.

Malatya yeşile boyanıyor

Malatya yeşile boyanıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber