Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 15 Nisan 2015 - 13:02 Yorum: 0

Malatya’da 11 Bin 825 taşeron işçi çalışıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e 1 yıl önce sorduğu önergeye yanıt geldi.

Malatya’da 11 Bin 825 taşeron işçi çalışıyor

AĞBABA: TÜRKİYE TAŞERON A.Ş.’NİN ÇALIŞAN SAYISI: 1,5 MİLYON

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e 1 yıl önce sorduğu önergeye yanıt geldi. Bakan Çelik, 2014 sonu itibariyle Türkiye’deki taşeron işçi sayısını 1.482.690 olarak açıkladı. Ağbaba, ülkeyi A.Ş. gibi yönetmek gerekiyor diyenlerin, Türkiye’yi tam bir taşeron cumhuriyetine çevirdiğini belirtti.Bakan Çelik’in açıkladığı verilere göre Malatya’da 11 Bin 825 taşeron işçi çalışıyor.

AĞBABA: İSTANBUL’DA 330 BİN, ANKARA’DA 151 BİN İŞÇİ YARINSIZ

Taşeron sisteminin emekçileri yarınsız ve güvencesiz bıraktığını ifade eden Ağbaba, “İstanbul’da 330 bin, Ankara’da 151 bin, İzmir’de 76.500 işçi yarınsız. 1.5 milyon taşeron işçi güvencesiz bir şekilde çalıştırılıyor. Gerçek rakamlar bunun çok çok üstünde. Hepsi yarınsız. 12 yıllık iktidarında AKP, emek sömürüsünün en vahşi koşullarını dayattı. Sonuç ortada. Bunun en bariz göstergesi taşeron işçi sayısındaki artış.” dedi.

MALATYA DA TAŞERON CENNETİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in açıkladığı rakamlara göre Doğu ve Güneydoğu illerinde en fazla taşeron işçi çalıştırılan illerden biri de Malatya. Malatya’da 11 bin 825 işçi taşeron olarak çalışıyor.

AĞBABA: 8 HAZİRAN SABAHI, TAŞERON SİSTEMİ TARİH OLACAK

Sayıları 1,5 milyona ulaşan taşeron işçilerin CHP iktidarında kadroya sahip olacağını söyleyen Ağbaba, AKP iktidarının işçi düşmanı olduğunu ve 1.5 milyon taşeron işçiyi kapitalizmin en vahşi koşullarına mahkum ettiğini, ancak bu duruma bir son vereceklerini ifade etti. Ağbaba, "8 Haziran sabahı, Türkiye’de taşeron sistemi tarih olacak" dedi. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber