Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 15 Eylül 2016 - 10:53 Yorum: 0

Malatya’da 2’inci üniversite çalışmaları

Malatya'da kurulacak ikinci üniversite için Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin talimatları ile İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.

Malatya’da 2’inci üniversite çalışmaları

Malatya'da kurulacak ikinci üniversite için Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin talimatları ile İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay bir çalışma yürütüyor.

Malatya'da İnönü Üniversitesi'nden sonra ikinci bir devlet üniversitesinin kurulması için çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'de İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kızılay'a talimat vererek kurulacak yeni üniversite için bir çalışma yapmasını istedi.

Bakan Tüfenkci'nin talimatı ile ikinci üniversite için farklı alternatifler üzerinde çalışma yaptığını belirten Rektör Kızılay, en geç 3 hafta içerisinde çalışmasını tamamlayarak Bakan Tüfenkci ve milletvekillerine sunacağını söyledi.

Yeni kurulacak üniversite konusunda son kararın hükümet, Başbakan ve Cumhurbaşkanı olduğunu kaydeden Kızılay, "Bizde hangi aşamada devreye girmemizi yada gerekli olmamız gerekiyorsa teknik bilgileri sunmamız gerekiyorsa her zaman hem Bakanımıza hem de milletvekillerimize bu konuda çalışmalarımızı sunacağız" diye konuştu.

İnönü Üniversitesi'nin 2016-2016 Akademik yılının da 19 Eylül Pazartesi günü başlayacağını ifade eden Rektör Kızılay, akademik açılış programının ise Ekim ayı içerisinde gerçekleştirileceğini söyledi. Türkiye'deki gündeme göre açılış ve davetliler programını hazırlayacaklarını kaydeden Kızılay, ek kontenjan alımlarının da tamamlandığını ve kesin öğrenci sayılarının bu hafta içerisinde belirleneceğini kaydetti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber