Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 26 Nisan 2015 - 14:14 Yorum: 0

Malatya'da 3 belediye 200 metre yolu asfalt yapmayı beceremedi!

Malatya'da Şehit Mürsel Karataş Caddesi (Osmanlı Caddesi) dört yıllık bir süreçte yolun asfaltlanması için yaptıkları başvurulara cevap alamayan mahalle sakinleri isyan noktasına geldi.

Malatya'da 3 belediye 200 metre yolu asfalt yapmayı beceremedi!

MALATYA GÜNCEL/Murat Çelik - Malatya'da Şehit Mürsel Karataş Caddesi (Osmanlı Caddesi) dört yıllık bir süreçte yolun asfaltlanması için yaptıkları başvurulara cevap alamayan mahalle sakinleri isyan noktasına geldi.

Malatya Güncel'e konuşan mahalle sakinleri şunları söyledi; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü / Huzurevi önünde bulunan Şehit Mürsel Karataş Caddesi (Osmanlı Caddesi) dört yıllık bir süreçte yolun asfaltlanması için yapılan başvurularda önce Yakınca - Yeşilyurt - Malatya byükşehir belediyelerinin birbirlerine sorumluluğun yönlendirilmesi ile çalışma hiçbir koşulda yapılmayıp, ilimizin Büyükşehir olduktan sonra da Yeşilyurt Belediyesi ve Malatya Büyükşehir Belediyesi arasında konunun hâlen arafta kalması nedeniyle yaklaşıķ 200 metre yolun asfaltlanması skandal bir süreçle yapılmadı.

20150426_122207.jpg

Yeşilyurt Belediyesi'ne yapılan mahallede toplatılmış imza talep dilekçesi daha önce sunulduğunda en yakın süreçte başlanılacaktır denildi ve üzerinden bir yıl geçti. Fakat çok yakın bir mesafede bulunan Bostanbaşı-Akkent mevkinin ara yolları kısa sürede asfaltlandığı halde bir türlü söz konusu caddeye tamamen bir asfaltlama yapılmamaktadır. Şehit Mürsel Karataş Caddesi (Osmanlı Caddesi)'nin bazen daralanan bir yol olduğu ve yolun şekilsizliği ile araçların park sorunu olması, ayrıca yol üzerinde yamalı alanlarda yapılan küçük çalışmaların asfalt yüzeyine tahribatı sorunları her zaman devam etmektedir, diyen mahalle sakinleri, "Söz konusu problem giderilmediği takdirde, durumun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na mütemadiyen iletileceğiz. Temennimiz buna gerek kalmadan bu bahar döneminde asfaltlamanın dönemsel yama çalışması olarak değil de, yolun Ankara Asfaltı girişinden Milli Eğitim (Öğretmenler) Lojmanı'na kadar olan yaklaşık 200 metre mesafelik kısmın tamamen planlı ve orantılı bir yol olacak şekliyle asfaltlama çalışması yapılmasının yerine getirilmesidir," dedi.

1-017.jpg

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber