Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 04 Mayıs 2015 - 14:46 Yorum: 0

Malatya’da “Akıl Oyunları Festivali” yapıldı

Malatya’da “Anne Baba Benimle Oynar mısın?” adı altında “Akıl Oyunları Festivali” yapıldı.

Malatya’da “Akıl Oyunları Festivali” yapıldı

MALATYA GÜNCEL - Malatya’da “Anne Baba Benimle Oynar mısın?” adı altında “Akıl Oyunları Festivali” yapıldı.

TED Koleji Kampüsü’nde gerçekleştirilen festivale yaklaşık 400 öğrenci aileleri ile birlikte katılarak akıl oyunu oynadı. Festiva boyunca aileleri ile birlikte akıl oyunu oynarak vakit geçiren çocukların mutluluğu gözlerden kaçmazken, akıl oyunları ile ilk kez karşılaşan anne ve babaların heyecanı festivale renk kattı.

Festivali düzenleyen Okul Medya firması yönetim kurulu başkanı Asım Keskin Festivali şöyle değerlendirdi; Gelişen teknoloji ile birlikte hayatın bir parçası olan televizyon, internet ve bilgisayar Oyunları çocuklar için riskler teşkil ediyor. Bilgisayar kullanımının olumsuz etkileri çocukların dokularını yetişkinlere göre 10 kat daha fazla etkiliyor. Oynadıkları oyun ve izledikleri ile gelişiminde herhangi bir yol kat edemeyen çocukların, beyinlerini robotlaştırarak dışarıdaki hayatı unutabildiklerini belirten Keskin, ailelerin  çocuklarını zihinsel ve fiziksel gelişimine katkıda bulunacak evde veya dışarıda farklı oyunlar oynamaya teşvik etmeleri gerektiğini belirterek, ocukların gelişimi için ailelerin çok dikkatli olması gerektiğini bu konuda ailelere görevler düştüğünü söyledi.

Keskin, ailelere tavsiyelerde bulunarak ”Ailelerin bilgisayarın önünden kalkmayan çocukların bu alışkanlıktan vazgeçirilmesi için yardımcı olmaları gerekiyor. TV ya da bilgisayar başından kaldırmak için onlara oyuncak alarak, dikkatlerini çekebilirsiniz. Alacağınız akıl oyunları temalı oyuncaklar, çocuklarınızın eğlenerek zekâlarının gelişmesine katkıda bulunacaktır. Bu yöntem ile düşünen, çabalayan ve üreterek geliştiren çocuklarınızın, gelecekteki hayatını kolaylaştırabilirsiniz” dedi.

Yaklaşık 6 saat boyunca süren festival sonrası dereceye giren çocuklara ödülleri takdim edilirken, katılımcı ailelere katılım belgesi verildi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber