Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Sağlık 29 Nisan 2010 - 17:08 Yorum: 0

Malatya'da AMATEM Kurulacak

Ceylan, Türkiye genelinde 7 ilde bulunan Alkol Madde Bağımlılığı Araştırma Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) benzeri bir merkez oluşturacaklarını bildirdi.

Malatya'da AMATEM Kurulacak

MALATYA'DA MADDE BAĞIMLILARINA YÖNELİK TUMATEM KURULACAK

-RUH SAĞLIĞI VE SOSYAL HASTALIKLAR ŞUBE MÜDÜRÜ BÜLENT CEYLAN: ''TÜRKİYE GENELİNDE 7 İLDE BULUNAN AMATEM BENZERİ BİR MERKEZ OLUŞTURACAĞIZ''

MALATYA - Malatya Sağlık İl Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şube Müdürü Bülent Ceylan, Türkiye genelinde 7 ilde bulunan Alkol Madde Bağımlılığı Araştırma Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) benzeri bir merkez oluşturacaklarını bildirdi.
Ceylan, yaptığı açıklamada, 2010 yılı için bağımlılık yapıcı maddelerle ilgili bir eylem planı oluşturduklarını, bu kapsamda Turgut Özal Tıp Merkezi Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (TUMATEM)oluşturacaklarını belirtti.
Elazığ bölge hastanesi bünyesindeki AMATEM'in yatak kapasitesinin yetersiz olması ve sadece erkek bağımlılara yönelik olmasının böyle bir ihtiyacı ortaya çıkardığını dile getiren Ceylan, şunları kaydetti:
''Malatya İl Sağlık Müdürlüğümüz ve 22 kurumun ortaklaşa yaptığı bir çalışmayla Türkiye genelinde 7 ilde bulunan AMATEM benzeri bir merkez oluşturacağız. Turgut Özal Tıp Merkezinin bünyesinde kuracağımız merkez Malatya için önemli bir eksiklikti. Bölge hastanemizin Elazığ bünyesinde bulunan AMATEM'in yatak kapasitesinin yetersiz olması ve sadece erkek bağımlılara yönelik hizmet vermesi böyle bir ihtiyacı doğurdu. 40 yataklı merkezi kurabilmek ve finansman desteği sağlayabilmek için Devlet Planlama Teşkilatına başvurduk. Bundan sonraki çalışmalarımızı buradan gelecek olan sonuç doğrultusunda gerçekleştireceğiz.''

-KAYITLI 27 BAĞIMLI GENÇ VAR-

Devlet Planlama Teşkilatından gelecek sonucun olumsuz olması halinde Vali Ulvi Saran başkanlığında böyle bir birimi kurmak için çalışmalarını sürdüreceklerini dile getiren Ceylan, şöyle devam etti:
''Bizler bölgemizdeki madde bağımlısı gençlere neler yapabileceğimiz konusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İlimizde şu anda kayıtlı 27 madde bağımlısı gencimiz mevcut. Kayıta alınmayan birçok madde bağımlısı var. Bağımlılık bir hastalık. Elazığ AMATEM'e geçen ay 3 madde bağımlısının başvuruda bulunduğu bilgisini aldık. Ancak ücretli tedavi ve yatak yetersizliği nedeniyle bu bağımlılarımız tedavi olamadı. TUMATEM sadece uyuşturucu bağımlılarına değil, aynı zamanda alkol bağımlılarına da hizmet verecek bir merkez olacak. 24 saat esaslı hizmet vereceğimiz merkezde madde bağımlılarına ve ailelerine 7, 14, 21 ve 30 günlük eğitimlerde verilecek.''

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber