Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 05 Ekim 2014 - 12:54 Yorum: 0

Malatya'da Belediye Başkanları Halkla Bayramlaştı

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Merkez Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyesi tarafından ortaklaşa bayramlaşma programı düzenlendi

Malatya'da Belediye Başkanları Halkla Bayramlaştı

BELEDİYE BAŞKANLARI HALKLA BAYRAMLAŞTI

Kurban Bayramı’nın ilk günü kurban kesimlerinin ardından, ikinci gününde bayramlaşmalar yoğunluk kazandı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin önderliğinde merkez ilçeler Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyeleri tarafından ortaklaşa bir bayramlaşma programı düzenlendi.

Dede Korkut Lokantası yazlık bahçesinde düzenlenen bayramlaşma programına Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı H.Uğur Polat, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, AK Parti İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkci, TSO Başkanı H.Hüseyin Erkoç, ESOB Başkanı Şevket Keskin, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, daire başkanları, şube müdürleri, şirket genel müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, belediye meclis üyeleri muhtarlar, basın mensupları ile çok kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile Yeşilyurt Belediye Başkanı H.Uğur Polat, bayramlaşmaya gelen misafirleri kapıda karşılayarak, herkesle tek tek bayramlaştılar. Çeşitli ikramların da yapıldığı programda, Belediye Başkanları ile misafirler bol bol sohbet ettiler.

Polat: Büyük Millet olmamızın işareti

Bayramlaşma programı sırasında kısa konuşmalar yapılarak, katılanlara teşekkür edilirken, Yeşilyurt Belediye Başkanı H.Uğur Polat yaptığı konuşmada, Malatyalılar’ın ve tüm İslam aleminin bayramını kutladı. Türkiye’nin etrafından bir dizi sıkıntılar yaşanırken, Türkiye’de huzur ve kardeşlik ortamının hakim olduğunu kaydeden Polat, “ Rabbim bize aynı zamanda etrafımızdaki sıkıntılar için çare olma, oradaki muhacir kardeşlerimize ensarlık yapma vazifesi nasip etmiş. Bu büyük millet olmamızın işaretidir. Bu bayramı, Suriye’de özellikle Kobani’deki kardeşlerimizin acısı ile yaşıyoruz. Bugün ülkemizdeki muhacir sayısı 2 milyona dayanmış durumda ama bizler gücümüz yettiği oranda kardeşlerimize sahip çıkacağız” dedi.

Gürkan: Bayramlar coşkuyla kutlanıyor

Daha sonra konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da bayramların, milletler ve devletler tarafından coşkuyla kutlanan bir gün olduğunu belirterek, “Ben bütün hemşerilerimin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Sağlık ve huzur içerisinde hep birlikte daha nice bayramlara girmeyi Allahtan niyaz ediyorum. Bayramın Milletimize, İslam Alemine ve insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Çakır: Türkiye sığınılacak bir liman olarak görülüyor

Son olarak konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Bayramlaşmaya gelen misafirlere teşekkür ederek, bayramların kendileri için özel ve kutsal günler olduğunu söyledi. Türkiye’de yaşanan birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Başkan Çakır, komşu ülkelerde yaşanan karmaşalardan dolayı Türkiye’nin sığınılacak güvenli bir liman olarak görüldüğünü belirterek, “Türkiye, mültecilere en çok yardım yapan ülkeler arasında yer alıyor. Bütçelere baktığımızda ise ilk sırayı almış durumda. İslam coğrafyasında yaşanan zulümler, katliamlar inşallah biran önce son bulur. Rabbim bizim bu birliğimizi, dirliğimizi beraberliğimizi hiçbir zaman bozmasın. Bu bayram vesilesiyle rabbim tüm Müslümanları bilinçli kılsın. Buna çok ihtiyacımız var. Ülkemizin birliğine dirliğine asla zarar vermememiz, vermek isteyenlere de fırsat vermememiz gerekiyor. Bu birliği, bu beraberliği bayramlarla daha da pekiştireceğiz. Bayramlar paylaşmanın yanı sıra birlik, beraberlik ve dostluk günleridir. İnşallah, bayramı bayram gibi yaşamak tüm İslam alemine, tüm hemşerilerime nasip olur. Sağlık, sıhhat ve huzur içerisinde nice güzel bayramlarda buluşmak dileğiyle saygılar sunuyorum” dedi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber