Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 30 Ağustos 2015 - 12:44 Yorum: 0

Malatya'da Büyük Zafer'in 93. yıl dönümü

Malatya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Malatya'da Büyük Zafer'in 93. yıl dönümü

MALATYA - Malatya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Kutlamalar, Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı'na Malatya Valisi Süleyman Kamçı, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından çelenk sunulmasıyla başladı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Vali Kamçı, Anıt Şeref Defteri'ne yazdığı, "Aziz Atatürk" diye başlayan yazısında, Türk milletinin tek bir vatan üzerinde, tek bir bayrak altında, birlik ve beraberlik içerisinde hür yaşamasını sağlamak amacıyla başlatılan Milli Mücadele'nin zaferle sonuçlanması için gösterilen azim, cesaret ve destansı kahramanlığın her türlü övgünün üzerinde olduğunu vurguladı.

cno697zvaaatthn.jpg

Vali Kamçı, şunları kaydetti:

"Bizlere miras bıraktığınız mukaddes vatan topraklarını ve bu topraklar üzerinde şerefle dalgalanan şanlı al bayrağımızı ne pahasına olursa olsun korumak azim ve kararlılığında olduğumuzu huzurlarınızda belirtmeyi görev biliyoruz. Türk milletinin bu gurur gününde, mücadele ve bağımsızlık ruhumuzun esin kaynağı olan başta siz ve silah arkadaşlarınız olmak üzere, ülkemizin varlığı ve bütünlüğü için bedenlerini ve kanlarını aziz vatan topraklarına katık eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden şanlı gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ruhlarınız şad olsun."

Daha sonra Vali Kamçı, Tümgeneral Angun ve Başkan Çakır, Valilik makamında tebrikleri kabul etti.

Ardından İnönü Caddesi'ndeki resmi geçit törenine geçildi.

Kamçı, Angun ve Çakır, üstü açık bir arabanın üzerinde halkın bayramını kutladı.

2. Ordu Komutanlığında görevli Binbaşı Sabir Kahraman, konuşmasında, bu günün Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde milletin bağrından çıkan kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin yine milletle el ele gerçekleştirdiği 30 Ağustos Zaferi'nin 93. yıl dönümü olduğunu belirtti.

Konuşmanın ardından askeri birlikler ve araçlar geçiş yaptı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber