Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 20 Eylül 2014 - 15:20 Yorum: 0

Malatya’da çok büyük bir dönüşüm var

TOKİ Başkanı Ergün Darende ve Akçadağ’da incelemelerde bulundu

Malatya’da çok büyük bir dönüşüm var

MALATYA - TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Malatya’nın Darende ve Akçadağ ilçelerinde sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi.

Darende ve Akçadağ’daki incelemelere TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Büyükşehir Genel Sekret eri Arif Emecen, TOKİ yöneticileri, daire başkanları ve şube müdürleri eşlik ettik.

İlk olarak Malatya Merkezde Beydağı, Kernek ve Fırat Mahallelerinde devam eden toplu konut inşaatlarını gezen TOKİ Başkanı Ergün daha sonra Darende ve Akçadağ’da yapılan çalışmaları görmek ve tespitlerde bulunmak için bu ilçelere geçti.

Çakır: TOKİ kaliteli yaşam alanları oluşturuyor

Darende ziyareti sırasında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “TOKİ Başkanımız Malatya’da yapılan çalışmaları incelemek, Kentsel Dönüşüm alanlarındaki düzenlemeler ile yeni yapılacak projelerle ilgili ön çalışma yapmak üzere Malatya’mızı ziyaret ettiler. Darende ilçemizde de TOKİ tarafından nasıl bir kentsel dönüşüm gerçekleştirilebilir ayrıca Darende’de kentsel dönüşüm alanlarının tespiti ile ilgili ön çalışma yapılacaktır.

TOKİ gerçekten kentsel dönüşüm anlamında şehirlerin önünü açma noktasında çok önemli bir misyon üstlenmiştir. Çok daha kaliteli yaşam alanlarının ve daha yaşanabilir kentlerin oluşturulması için çalışmalarını sürdürmektedir. Malatya’da çok büyük bir dönüşüm var. Belki Türkiye’deki en büyük dönüşüm alanlarından bir tanesini Malatya’da uyguluyoruz. Malatya’nın belki %50’sini kapsayacak bir kentsel dönüşüm alanımız var. Malatya ile birlikte ilçelerimiz çok önemli. İlçelerimizin de mutlaka kentsel dönüşümünü tamamlaması gerekiyor. Darende’mizin birkaç noktasında da kentsel dönüşüme başlanması gerekiyor. Bunun için TOKİ Başkanımız gerçekten bizleri kırmayarak Darende’de incelemelerde bulundular. İnşallah bu çalışmaların sonunda güzel projeler ortaya çıkacaktır” dedi.

Ergün: TOKİ’nin çalışmaları devam edecek

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan gösterilen yakınlığa ve misafirperverliğe teşekkür ederek, “ Biz bir İl’e geldiğimizde ilk önce Büyükşehir Belediye Başkanımızı ziyaret ediyoruz. Ondan sonra beraberce ilçe belediye başkanlarımızın yanına geliyoruz. İnşallah bir hizmet halkası bu söylemiş olduğunuz konular üzerinde arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapacaklar. Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde belki burada arkadaşlarımızın çalışmalarına rastlayacaksınız. Çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

Çalık: TOKİ tarafından kentsel dönüşüm alanları tespit ediliyor

AK Parti Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise yaptığı konuşmada “TOKİ Başkanımız Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın ev sahipliğinde Malatya’da iki gün Malatya’nın sorunlarını dinleyecek. Hem merkezde hem ilçelerdeki Belediye Başkanlarımızla toplantılar yapacak. Nerede kentsel dönüşüm yapılması gerekiyor, nerede eski binalar var, nerede yıkılması gereken binalar var onları tespit edecek.

Malatya’yı kentsel dönüşümle, toplu konutlarla, hastaneler ve stadyum ile yeniden dizayn edecek. Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere ilçe belediye Başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.  

Darende’de yapılan inceleme ve ziyaretlerin ardından TOKİ Başkanı Ergün ve beraberindeki heyet Akçadağ ilçesine geçerek; Akçadağ’da TOKİ tarafından yapımı devam eden Akçadağ Devlet Hastanesi ile toplu konut inşaatlarında incelemelerde bulundu. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber