Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 09 Aralık 2014 - 13:02 Yorum: 0

Malatya'da Demokrasi ve İnsan Hakları” Konferansı

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Ali Yıldırım 10 Aralık Dünya İnsan Hakları ve Demokrasi Günü vesilesi ile Kernek Anadolu Lisesi öğrencilere “Demokrasi ve İnsan Hakları” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Malatya'da Demokrasi ve İnsan Hakları” Konferansı

MALATYA - Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Ali Yıldırım 10 Aralık Dünya İnsan Hakları ve Demokrasi Günü vesilesi ile Kernek Anadolu Lisesi öğrencilere “Demokrasi ve İnsan Hakları” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Kernek Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen programa Okul Müdürü ve Kent Konseyi Tarih Kültür Sanat Çalışma Grubu Temsilcisi Orhan Tuğrulca, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Ali Yıldırım, insanın olmadığı bir yerde hiç bir şeyin de kıymetinin olmadığını vurgulayarak, insan hakları bilincine sahip olarak hareket edildiği takdirde ülke genelinde bir kelebek etkisinin oluşacağını, aynı zamanda hukukun sağlamlığının da ortaya çıkacağını söyledi. 

“Bütün insanlar dünyanın en kıymetlisi” algısı ile hareket etmemiz gerektiğini dile getiren Yıldırım, insanların birbirlerine karşı hoşgörü ile yaklaşmaları gerektiğini vurguladı. Özellikle son zamanlarda gerek Suriye’de, gerek Doğu Türkistan da ve dünyanın dört bir yanında çeşitli zulümlerin olduğunu söyleyen Yıldırım,  “İnsanlar birbirleri ile iyi ilişkiler içinde olduğu sürece kanuna, uluslararası sözleşmelere gerek kalmayacaktır” dedi.

Madde bağımlılığından bahseden ve bu maddelerin akıl hürriyetini olumsuz etkilediğini ifade eden Yıldırım, uyuşturucu madde satıcılarının ve bunun reklamını yapan kişilerin de insan haklarını ihlal ettiklerini söyledi.

Program boyunca öğrencilerle sürekli diyalog halinde bulunan ve onların sorularını yanıtlayan Yıldırım’a, program sonunda Kernek Anadolu Lisesi Okul Müdürü Orhan Tuğrulca tarafından çiçek takdim edildi.

ETİKETLER: Kernek Anadolu Lisesi
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber