Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 19 Eylül 2014 - 12:50 Yorum: 0

Malatya'da Devlet Hastanesi'nde "Paralel Yapı" iddiası

Malatya'da Vatandaşlar paralel yapının Malatya Devlet Hastanesi'nde ki ayağına da dikkat çekti.

Malatya'da Devlet Hastanesi'nde 'Paralel Yapı' iddiası

MALATYA GÜNCEL / Murat Çelik - Malatya'da Vatandaşlar paralel yapının Malatya Devlet Hastanesi'nde ki ayağına da dikkat çekti.

PARALEL YAPI YALNIZCA ASKERİYE VE EMNİYETTE Mİ VAR?

Malatya'da "Pararlel Yapı ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz vatandaşlar, Paralel Yapı dediğinizde, devlet içinde yoğunlaşma Emniyet ve Yargı'da ama bu diğer kurumlarda yok anlamına gelmiyor. paralel yapı başta sağlık hizmetleri, eğitim ve belediyelerde de var buralarda sessizlik hakim ne bir operasyon duyduk ne de görev değişiklikleri. Bizim beklentimiz bu operasyonların devam etmesidir", dedi.

MALATYA DEVLET HASTANESİ'NDE CİHAZLAR YETERSİZ VE KULLANILMIYOR

Malatya Devlet Hastanesi'nde bir çok bölümde yetersiz hizmet verilmesi "paralel yapının" büyük rol oynadığına dikkat çeken vatandaşlar, hizmet verilmeyen bölümlerde hastalar işbirliği yapılan "özel hastane"lere yöneldiriliyor, devletin vermiş imkanlar vatandaşlar için kullanılmıyor. Malatya Devlet Hastanesi'nde en büyük eksiklik anjio hizmeti verilmemesidir, ödenekleri hazır olmasına rağmen bu cihaz neden alınmıyor(?) da özel hastanelere yönlendiriliyor" sorusunu yöneltiyor.

SAĞLIK BAKANI MÜSTEŞARI “ÖDENEK NEDEN HARCANMIYOR?”

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, 20 Ağustos’ta Malatya’da yaptığı toplantıda, İl Sağlık Müdürlüğü ve Malatya Devlet Hastanesi Yetkillerine “yeterli ödenek gönderiyoruz ve hala kasanızda para var neden hastanelerin ihtiyacı karşılanmıyor” dediği iddia edildi.

ACİL SERVİSE VE AMELİYATHANEYE SARF MALZEMESİ ALINMIYOR

İsminin açıklanmasını istemeyen kaynakların verdiği bilgilere göre, 2012'nin Kasım ayında idari görevden ayrılan ya da başka kurumlara tayinleri çıkan, Fethullah Gülen Örgütü mensubu oldukları bilinen hekimleEdindiğimiz bilgilere göre, Malatya Devlet Hastanesi Acil Servis ve ameliyathanelerine tek seferlik kullanım için gerekli malzemelerin alınmadığı sıralanırken, alım satım müdürlüğü yapılan taleplerini yerine getirmediği,  bir çok malzemeyi doğrudan temin yolu alabilecekken, prosedürlerle alımları geciktirdiği öne sürüldü.

24 SAAT ÇALIŞ 72 SAAT DİNLEN

Malatya Devlet Hastanesi’nde Acil Servis Personeli’nin düzensiz çalıştığı iddiaları üzerine yaptığımız araştırma sonucu, Acil Serviste görev yapan Doktor, hasta bakıcı, güvenlik görevlisi ve diğer hizmetlilerin 24 saat nöbet tuttukları ve 72 saat evde istirahat ettikleri ortaya çıktı. Görüşüne başvurduğumuz vatandaşlar, “uzun süre görev yapan insan ne şakilde verimli olabilir, doğal olarak yorgun ve asabi olur. Bu sistem saçmalık, 12 saat veya 8 saat olması lazım” dedi.

PARALEL YAPIYA YAKIN OLDUĞU TESPİT EDİLENLERİN SÖZLEŞMELERİ UZATILMAYACAK

Paralel yapıya yakınlıkları veya işbirlikleriyle tespit edilen, üst düzey yöneticileri başta olmak üzere “paralel yapı” içerisinde bulunan sözleşmelilerin önümüzdeki ay yapılacak sözleşmelerde görevden el çektirilecekleri öğrenildi. İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, 1Sağlık Kurumlarının tarafsız, bağımsız ve objektif çalışması çok önemlidir. Şuan da sağlıkda bu yok ve vatandaş da buna inanmıyor,”  dedi. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber