Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ramazan 2015 07 Ağustos 2013 - 14:11 Yorum: 0

Malatya'da dini duyguları istismara geçit yok!

Malatya’da kent merkezinde Ramazan Bayramı öncesi dilenci sayısının giderek artması üzerine, Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü Ekipleri ortak çalışma yapıyor.

Malatya'da dini duyguları istismara geçit yok!

MALATYA GÜNCEL - Malatya’da kent merkezinde Ramazan Bayramı öncesi dilenci sayısının giderek artması üzerine, Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü Ekipleri ortak çalışma yapıyor.

Malatya Belediyesi zabıta ekipleri ve Emniyet Müdürlüğü Ekipleri, çoğunluğu çocuk ve kadın olan dilencilerin trafik ışıklarında, cami önlerinde ve insanların yoğun bulunduğu işlek cadde ve sokaklarda Dilenciler vatandaşların dini istismar ederek dilenmesini önlemek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kent merkezinde Ramazan Bayramı arefesinde dilencilik yapan çok sayıda dilenci, polis ve zabıta ekiplerince yakalanırken, özellikle dilenirken çocuklarını ön plana atan kadın dilenciler hakkında da çocuk istismarı konusunda yasal işlem yapılıyor. Kurumların ortak hareketiyle dilencilik yaparak halkın dini duygularını istismar eden kişiler, Zabıta Merkezi'ne götürülerek hakklarında işlem yapılırken, yetkililer ise vatandaşları dilenciler konusunda uyarıyor. Bu tür çocuklu dilencilere para verilmesiyle dilenciliğin daha da teşvik edildiğini belirten yetkililer, böylesi durumların önüne geçilmesi için kesinlikle dilencilere para verilmemesini istedi.

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber