Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 29 Mayıs 2015 - 09:47 Yorum: 0

Malatya'da doğalgaz patlaması: 1 Yaralı

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde doğalgaz patlaması sonucu 1 kişi yaralandı.

Malatya'da doğalgaz patlaması: 1 Yaralı

MALATYA GÜNCEL - Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde doğalgaz patlaması sonucu 1 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı Barguzu Caddesi Saklıbahçe Konutları'ndaki güvenlik kulübesinin lavabosunda doğalgaz sıkışması nedeniyle patlama meydana geldi.

Yaralanan tesisatçı Mesut Timur, ambulansla  Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi altına alındı. Timur'un sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Patlamadan sonra AKSA doğalgaz ekipleri, sitedeki bütün dairelerde kaçak kontrolü yaptı. 

Habersiz Kazılar Sızıntı ve Patlama Riski Oluşturuyor

Barguzu Caddesindeki güvenlik kulübesinde bugün meydana gelen patlamanın; habersiz yapılan kazı sonucu doğal gaz hatlarına zarar verilmesinden kaynaklandığı belirtildi.

Dün saat 13:00 sularında Barguzu Caddesindeki site girişinde bulunan bekçi kulübesinde meydana gelen patlamanın, yakın çevrede doğal gaz dağıtım şirketine haber verilmeden yapılan kazı çalışmaları sırasında bölgede yer alan doğal gaz hatlarına zarar verildiği ve bu nedenle oluşan sızıntıdan kaynaklandığı belirtildi.

Olayın ardından bir açıklama yapan Malatya Doğal Gaz Dağıtım Bölge Müdürü Sertaç Uraz şöyle dedi:

“Patlamanın ardından anında olay yerine intikal eden ve gerekli tüm acil müdahaleleri hızla yerine getiren ekiplerimizin olayla ilgili teknik incelemeleri devam ediyor.

Patlama, bölgede şirketimizden habersiz olarak yapılan kazıların hatlara zarar vermesi nedeniyle oluşan sızıntıdan kaynaklanıştır. Daha önce de ilgili tüm çevreleri gerek basın yoluyla gerekse yazılı olarak bizzat bilgilendirmemize rağmen, ne yazık ki doğal gaz hattı geçen yerlerde şirketimize haber verilmeden kazılar yapılmaya devam edilmektedir.

Şirketimiz bu tip olayların önüne geçmek amacıyla, yılda iki kez, son teknoloji ile donatılmış özel kaçak arama araçlarıyla tüm şebeke üzerinde düzenli kontroller yapmaktadır. En son 2015 Mart ayında yapılan kontrollerde şebekede hiçbir sızıntı tespit edilmemiştir. Bu da patlamanın, bölgede şirketimizden habersiz olarak yakın zamanda yapılan kazılardan kaynaklandığını göstermektedir.

Şirketimizin bilgisi dışında yapılan tüm kazı çalışmaları, olay anında ya da daha sonradan meydana gelebilecek olası sızıntılar nedeniyle, benzer şekilde risk oluşmaktadır.

Bugün meydana gelen patlamada yaralanan vatandaşımıza acil şifalar diliyoruz. Dileriz bu elim olay tüm ilgili çevreler için bir uyarı olarak kabul edilir ve bundan sonra doğal gaz hattı geçen hiçbir yerde şirketimizden habersiz kazı çalışması yapılmaz.

Olay yerindeki teknik incelemeler tamamlandığında patlamayla ilgili diğer ayrıntılar hakkında ayrıca kamuoyunu bilgilendireceğiz.” dedi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber