Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 05 Mayıs 2015 - 14:50 Yorum: 0

Malatya'da Dünya Ebeler Günü Kutlandı

İnönü Üniversitesi Malatya Sağlık Yüksekokulu tarafından “5 Mayıs Dünya Ebeler Günü ve Yemin Töreni” düzenlendi.

Malatya'da Dünya Ebeler Günü Kutlandı

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ünsal Özgen, Prof. Dr. Davut Özbağ, Malatya Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Behice Erci, Malatya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Yakupoğulları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Malatya Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Behice Erci, “Yaşama sağlıklı başlamak her bireyin hakkıdır. Bu nedenle ebelere yatırım yapmak etkili sağlık hizmetleriyle daha iyi bir geleceğe yatırım yapmak anlamına gelir. Bu yatırımların sürdürülebilirliğe, erişilebilirliğe, kabul edilebilirliğe ve ebelik bakımının kalitesine hitap etmesi gerekir.” dedi.

Sağlığın bir ekip işi olduğunu belirten Malatya Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yeşim Aksoy Derya, sağlığın temel felsefesinin insan sevgisi ve insana ayrım yapmaksızın yardım ilkesi olduğunu, mesleğinin güç koşullar altında sürdürüldüğünü, mezunların yaşam boyu kendilerini geliştirmesi ve eğitmesi gerektiğini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Yeşim Aksoy Derya, “Mesleğin uzmanlaşmaya açık olması gerektiğini bilen ve bu amaç doğrultusunda hareket eden ebeler kendilerine tanınan bu yasal haklarla birlikte var olan güçlerine güç katmış durumdadırlar. Tüm ebe meslektaşlarımın ve sevgili öğrencilerimin ebelik mesleğinin gelişiminde önemli roller alarak bu ilerlemeye katkı sağlayacağına inanıyor ve onlar sayesinde bu gelişmelerin devam edeceğine inandığımı belirtmek istiyorum.” dedi.

Malatya Sağlık Yüksekokulu öğrencileri tarafından sunulan müzik dinletisi ile devam eden program, ebelik yemininin yapılmasıyla sona erdi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber