Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 02 Ekim 2014 - 14:02 Yorum: 0

Malatya’da esnafın prim borçları toplamı 258 Milyon lira

Malatya’da 15.968 işyerinin, işçilerinin sigortalarından kaynaklı, 18.417 esnafın ise Bağ-Kur dan kaynaklı SGK’ya prim borcu olduğu açıklandı.

Malatya’da esnafın prim borçları toplamı 258 Milyon lira

Malatya’da 15.968 işyerinin, işçilerinin sigortalarından kaynaklı, 18.417 esnafın ise Bağ-Kur dan kaynaklı SGK’ya prim borcu olduğu açıklandı.CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, rakamların ürkütücü olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın soru önergesini yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Malatya’da 2014 yılı Şubat ayı itibariyle prim borcu olan işyerleri sayılarını ve prim borcu miktarını açıkladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın soru önergesini yanıtlayan Bakan Çelik, Malatya’da 4-A statüsündeki (SSK’ya tabi) 15.968 işyerlerinin, 4-B statüsündeki (BAĞ-KUR Kapsamındaki) 18.417 esnafın SGK’ya prim borcu olduğunu açıkladı.

258 Milyon prim borcu var

Yapılan açıklamada,Malatya’da  4-A kapsamındaki işyerlerinin 118 milyon 180 bin lira, 4-B kapsamındaki esnafın ise 140 Milyon 693 bin  lira olmak üzere prim borçları toplamının 258 Milyon lira olduğu belirtildi.

“Esnaf eriyor”

Bakan Çelik’in verdiği rakamları değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba rakamların ürkütücü olduğunu kaydetti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Malatya’da binlerce işyerinin SGK’ya borcunun olması Malatya’nın ekonomisinin hangi durumda olduğunu gösteriyor. Esnaf can çekişiyor dediğimizde kulaklarını kapatanlar bu rakamları gördüklerinde ne yapacaklar merak ediyoruz” dedi.

Ağbaba; “Çok ağır koşullarda hizmet vermeye çalışan esnafımız, işverenlerimiz prim borçlarından, vergilerden, harçlardan bunalmış durumda. AKP Hükümetiyle birlikte eriyen esnaf kesiminin sorunlarına,  mutlaka çözüm bulunmalıdır” dedi.

Öte yandan Türkiye Esnaf ve Sanatkar Konfederasyonu (TESK) in sayfasında Malatya’da ki işyeri sayısı 31 Ağustos 2014 tarihi itibariyle 17.365 olarak açıklanırken, SGK Malatya İl Müdürlüğü’nün verilerine göre işçi çalıştıran ve aktif olarak faaliyetine devam eden işyeri sayısı 31 Ağustos 2014 itibariyle 9.785 olduğu öğrenildi. 

ETİKETLER: prim borcu , TESK , SGK , Malatya
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber