Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 21 Ağustos 2014 - 16:40 Yorum: 0

Malatya'da “Girişimcilik” kursları tam gaz

Son yıllarda istihdama yönelik çalışmaları ile gündeme gelen Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) sanayi ve ticaret hayatına canlılık getirecek uygulamalara da katkı sunmaya devam ediyor.

Malatya'da  “Girişimcilik” kursları tam gaz

MALATYA - Son yıllarda istihdama yönelik çalışmaları ile gündeme gelen Malatya Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) sanayi ve ticaret hayatına canlılık getirecek uygulamalara da katkı sunmaya devam ediyor.

İstihdam görevini icra etmenin yanında vasıfsız işgücünün belirli bir program dâhilinde teorik ve pratik eğitimler sonrası vasıflı hale gelmesi ve meslek sahibi olmalarını sağlayan Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR), düzenlediği kurslar arasına kattığı “Girişimcilik” kursları vasıtası ile kendi işini kurmak isteyen işsizlere de farklı bir bakış açısı ve imkân sağlıyor.

 Düzenlenen “Girişimcilik” kurslarıyla sertifika almaya hak kazananlar, ürettikleri projeler kapsamında Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'ndan (KOSGEB) 100 000 TL’ye kadar hibe ve kredi alabilmekteler. Kursu başarı ile tamamlayıp sertifika almaya hak kazanan kursiyerler, proje geliştirme karşılığında KOSGEB'den 30 bin hibe ve 70 bin TL faizsiz kredi alarak işyerlerini kurabilmekteler.

Malatya Çalışma ve İş Kurumu tarafından 2011 yılında 144, 2012 yılında 347, 2013 yılında 331 ve 2014 yılında 241 iş arayana girişimcilik eğitimi verilmiştir.

2014 yılında sertifika almaya hak kazanan kursiyerler 21 Ağustos Perşembe günü Fırat Kalkınma Ajansı Toplantı Salonunda düzenlenen Malatya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür V. Nebahat Duran’ında katılım sağladığı bir tören ile sertifikalarına kavuştular.

Sertifika dağıtımı ile beraber KOSGEB’de görevli uzmanlar ve Çalışma ve İş Kurumu’nda görevli İş ve Meslek Danışmanı Bekir Doğan tarafından sertifika sahiplerine KOSGEB desteklerinden ve diğer hibe programlarından nasıl faydalanabilecekleri hususunda bilgi verildi.

İŞKUR yetkilileri “Girişimcilik” kurslarının önümüzdeki dönemlerde de düzenleneceğini belirterek koşulları uyan vatandaşları kurslara katılmaya davet ettiler.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber