Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 28 Ocak 2015 - 14:50 Yorum: 0

Malatya'da halk baz istasyonu için ayaklandı

Battalgazi ilçesinde kurulmak istenen baz istasyonuna mahalle sakinleri tepki gösterdi.

Malatya'da halk baz istasyonu için ayaklandı

MALATYA - Battalgazi ilçesinde kurulmak istenen baz istasyonuna mahalle sakinleri tepki gösterdi. 

Battalgazi Mahallesi Çatyol Caddesi'nde yaşayan vatandaşlar, baz istasyonu kurulmak istenen boş alanda toplandı. Özel bir GSM şirketinden gelen görevlilere tepki gösteren mahalleli, sağlıksız olduğu gerekçiyle baz istasyonu istemediklerini belirtti.   

Mahalle muhtarı Şükrü Kılınç, gazetecilere yaptığı açıklamada, imza toplayarak ilgili kurumlara başvurduklarını söyledi.  Yaşadıkları mahallede baz istasyonu istemediklerini vurgulayan Kılınç, şikayetçi olduklarını ifade etti. 

Mahalle sakinlerinden Sonay Tozal, çocuğunun sağlık sorunları olduğunu anlatarak, "Kalp hastası, ritm bozukluğu var. Bunun yanı sıra bir de diyabet hastası. Doktorları bize diyorlar ki 'baz istasyonundan, elektrik santrallerinden uzak oturacaksınız, oralarda bulunmayacaksınız. Evim, baz istasyonunun kurulmak istendiği yere çok yakın. Kesinlikle izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Vatandaşlardan Filiz Bütün ise görevlilerin baz istasyonu kurmak için bir ay önce geldiklerini, tepki gösterince de "tamam" diyerek ayrıldıklarını söyledi. Kendilerine danışılmadan baz istasyonu kurmak için bugün yine şirket görevlilerinin geldiğini kaydeden Bütün, "Biz buna izin vermiyoruz" dedi.

4403048.jpg

Polis ekiplerinin de güvenlik önlemi aldığı alanda, gelen görevliler baz istasyonunu kuramadan ayrıldı. Mahalle sakinleri, görevlilerin ayrılmasının ardından olaysız dağıldı.  

4403049.jpg

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber