Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 04 Mart 2015 - 16:08 Yorum: 0

Malatya'da haşerelere karşı ilaçlama başladı

MALATYA (AA) - Malatya'da haşerelere karşı ilaçlama başladı.Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık...

Malatya'da haşerelere karşı ilaçlama başladı

MALATYA (AA) - Malatya'da haşerelere karşı ilaçlama başladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürlüğü tarafından haşerelere karşı ilaçlama sezonu, düzenlenen törenle start aldı.

Malatya-Elazığ karayolu üzerinde bulunan mevcut çöp sahasında gerçekleştirilen haşerelere karşı ilaçlama açılışına, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Alican Bozkurt, Esenlik Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Erhan Soylu, ilgili daire müdürleri ile ilaçlama personelleri katıldı.

Bozkurt, burada yaptığı konuşmada, 2015 yılı çalışmalarına larva döneminde başlayacakları için haşereyle mücadelede daha başarılı olacaklarını belirtti. Bozkurt, "Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe belediyelerine bağlı mahallelerde üreme alanlarında gelişen sivrisinek ve karasinek larvalarının gelişimini durdurmak, ergin hale geçmelerini önlemek için 8 ay boyunca larvasit ilaç uygulamalarına başlandı. İlaçlama, 80 personel, 19 araç, 19 araç üstü ULV cihazı, 10 araç üstü pülverizatör, 9 motorlu sırt atomizeri, 57 sırt pülverizatöründen oluşan personel, araç ve ekipmanla yapılacak" ifadelerini kullandı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber