Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 28 Temmuz 2015 - 12:20 Yorum: 0

Malatya'da her 10 aileden birine kömür yardımı yapıldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın soru önergesini yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Malatya’da 2014 yılında 19.446 aileye kömür yardımı yapıldığını açıkladı.

Malatya'da her 10 aileden birine kömür yardımı yapıldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’da ihtiyaç sahibi vatandaşlara ocak ayının son haftasında hala  kömürlerin ulaştırılmadığını belirterek, yaşananları skandal olarak değerlendirmiş, konuyla ilgili TBMM’ye bir soru önergesi vermişti.

Ağbaba’nın sorularına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız cevapladı. Bakan Yıldız  Malatya’da 2014 yılında 19.446 aileye, 19.188 ton  kömür yardımı yapıldığı belirtti. Malatya genelinde yaklaşık 191 bin hane olduğu belirtilirken her 10 aileden birine kömür yardımı yapılması Malatya’nın sosyoekonomik yapısını da gözler önüne serdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede  “AKP iktidara geldiği ilk günden itibaren en istikrarlı çizgiyi, sosyal yardıma muhtaç kişi sayısını artırarak göstermiştir. Kömür,çocuk, erzak gibi yardımlarla devlete muhtaç hale getirilen binlerce kişi, iyi bir iş, iyi bir yaşam hayaliyle yaşamaktadır. Kitleleri sosyal yardımlara bağımlı hale getirip, bu yardımları kesme tehdidi ile oy isteyen bir anlayışı kınıyorum” dedi.

ETİKETLER: veli ağbaba , chp , milletvekili
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber