Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 02 Temmuz 2015 - 11:59 Yorum: 0

Malatya'da heyelan sebebiyle ulaşıma kapanan yol açıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Akçadağ ilçesine bağlı Sarıhacı mahallesinde asfalt çalışmaları, Enlik-Resuluşağı grup yolunda da heyelan temizliği yaptı.

Malatya'da heyelan sebebiyle ulaşıma kapanan yol açıldı

MALATYA - Malatya Büyükşehir Belediyesi Akçadağ ilçesine bağlı Sarıhacı mahallesinde asfalt çalışmaları, Enlik-Resuluşağı grup yolunda da heyelan temizliği yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Akçadağ ilçesine bağlı Sarıhacı mahallesinde sathi kaplama asfalt çalışmaları yaptı. 3.5 kilometre uzunluğundaki mahalle yolu standartlara uygun hale getirildi.

6 metre genişliğindeki yolda ilk olarak kısmi kaplama çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, yolda dere yataklarına çeşitli çaplarda beton büzler yerleştirip, şarampoller de yaptı.

Akçadağ’ın Levent Vadisi sınırları içinde bulunan Doğanlar, Çayözü, Enlik, Resuluşağı Mahallelerinin grup yolu, yoğun yağan yağışların ardından heyelan sebebiyle ulaşıma kapanırken,  Büyükşehir Belediyesi ekipleri 2 kilometrelik alanda geceli-gündüzlü çalışmalar yaparak yolu ulaşıma açtı.

Büyük kanyonların arasından gelen heyelan yolun 2 kilometrelik bölümünü kapatırken, sel sularının getirdiği toprak 2 metre boyunda olduğu ifade edildi. Dere yataklarının da taşmasıyla balçık hale gelen yolda zorlu bir çalışma içerisine giren Büyükşehir Belediyesi bölge halkını zor duruma düşürmeden yolu eski haline geri getirdi.

Grup yolunda bir daha heyelan yaşanmaması için proje çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki aylarda yolda proje çalışmaları yapacak.

Bölge halkı Malatya Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını takdir ettiklerini ifade ederek, “Kanyonların arasından gelen heyelan yolun 2 kilometrelik bölümünü kapadı. Yaşanan heyelanın ardından Büyükşehir Belediyesi yolda hızlı bir şekilde heyelan temizliği yaptı. Bizleri mağdur etmedi. Evlerimiz ve bahçelerimiz zarar görebilirdi. Yapılan temizlikle bu tehlikelerin önüne geçildi. Büyükşehir olmanın faydalarını görüyoruz. Büyükşehir Belediyesine ne kadar teşekkür etsek azdır” dediler. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber