Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Nisan 2014 - 11:58 Yorum: 0

Malatya'da hükümet konakları yapımına ödenek

AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Malatya'nın Darende, Pütürge ve Yazıhan ilçelerine yapılacak hükümet konağı binaları için ödenek ayrıldığını bildirdi.

Malatya'da hükümet konakları yapımına ödenek

MALATYA  - AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Malatya'nın Darende, Pütürge ve Yazıhan ilçelerine yapılacak hükümet konağı binaları için ödenek ayrıldığını bildirdi. 

Tüfenkci, yaptığı yazılı açıklamada, Darende ve Pütürge ilçelerine hükümet konağı yapımıyla ilgili kararın İçişleri Bakanlığı tarafından onaylandığını belirtti.

Türkiye genelinde 20 ilçede yeni Kaymakamlık binaları yapılacağını ifade eden Tüfenkci, bunlar arasında proje tutarı 17 milyon 500 bin lira olan Darende ve Pütürge ilçelerine yapılacak hükümet konaklarının da yer aldığını belirterek, "Darende ve Pütürge'ye yakışır hükümet binalarının inşaasıyla bu ilçelerdeki vatandaşlarımız daha etkin bir hizmet anlayışıyla tanışacaklardır. Tarihi ve kültürel dokusunu yansıtması, özgün mimariyi ön plana çıkartması planlanan Darende Hükümet Konağı için 1 milyon lira ve Pütürge Hükümet Konağı için 750 bin lira olmak üzere, 1 milyon 750 bin liralık bir bütçe bu yıl için ilk etapta çıkartılmıştır. Proje tamamlandığında Darende ve Pütürge kent yapısıyla uyumlu ve aynı zamanda modern yeni hükümet konaklarına kavuşacaktır. Yeni hükümet binaları aynı zamanda vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla vatandaşlarımızın işlemlerinin en kısa sürede ve en etkin şekilde gerçekleştirilmesini sağlayacaktır" ifadesini kullandı.

Tüfenkci, Yazıhan ilçesindeki hükümet konağı projesine de bu yıl için 1 milyon lira ödenek ayrıldığını kaydetti.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber